Gündem Tatile giden 50 aile otel kapısında kaldı

Tatile giden 50 aile otel kapısında kaldı

25.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için günler öncesinden Muğla’nın Marmaris ilçesindeki 4 yıldızlı bir otele internet üzerinden ve telefonla her şey dahil kişi başı 95 lira ödeyerek rezervasyon yaptırıp İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Ordu ve Diyarbakır gibi çeşitli illerden aileleriyle tatile gelen 50 kişi kapıda kaldı.

Tatile giden 50 aile otel kapısında kaldı

‘Kriz atlatıldı’
Odaların birden fazla kişiye satılması nedeniyle mağdur olan tatilciler, bavullarıyla otel lobisi ve bahçesinde çaresizce uzun süre bekledi. Yapılan görüşmelerde bir odanın 10 kişiye bile satıldığı, bayram süresince otel için 2 bin kişinin parasını ödeyerek rezervasyon yaptırdığı belirlendi. Otel işletmecisi S.G. kayıplara karışırken, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) üyesi olmadığı belirlenen otel, faaliyetine son verilerek mühürlendi. GETOB’un teklifiyle bazı tatilciler geceyi gösterilen otellerde geçirirken, bazılarıysa şehirlerine geri döndü.
GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Yetkili birimlerce faaliyetine son verdirilerek, belirlediğimiz nitelikli otellere bir günlüğüne bizim misafirimiz olarak kalacaklar. Bayramın birinci günü 60-80 lira arasında ücret ödeyerek kalabilecekler. Kriz daha büyük boyutlara ulaşmadan atlatılmıştır” dedi.
Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ise, “Gece saat 04.00’den itibaren gelenler, başka otellere aktarıldı. Otelin faaliyetine son verdirip, elektrik ve suyunu kesip mühürledik” diye konuştu.