Gündem Tatile gidenlerin üçte biri döndü

Tatile gidenlerin üçte biri döndü

22.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayram sırasında İstanbul’dan karayolundan 1 milyon 500 bin araç çıkış yaptı; aynı tarihlerde feribotla 48 bin 230 araç geçiş yaptı. Verilere göre araçların üçte ikisi İstanbul’a dönmedi

Tatile gidenlerin  üçte biri döndü

Her bayram olduğu gibi geçen Ramazan Bayramı arifesi ile bayramın son gününde karayolları ile feribot işletmelerinde büyük yoğunluk oldu. Giden araçlarla dönen araçların sayıları arasında büyük bir fark olduğu ortaya çıktı. İstanbul’dan çıkış yapan araçların üçte ikisi tatil bölgelerinden dönmedi.

Haberin Devamı

1 milyon 600 bin araç

Karayolları yetkililerinden alınan rakamlara göre, Çamlıca gişelerinden Anadolu yönüne doğru 16- 19 Temmuz tarihleri arasında toplam 1 milyon 63 bin araç çıkış yaptı. D-100 Karayolu’ndan bu tarihlerde gidenlerle birlikte İstanbul’dan çıkan araç sayısının 1 milyon 500 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Bu çıkışa karşılık Çamlıca gişelerinden 18 ve 19 Temmuz tarihlerinde toplam 199 bin araç dönüş yaptı. D-100 karayolunu kullananlarla birlikte dönüş yapan araç sayısının 500 bini bulduğu tahmin ediliyor.

Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar arasında sefer yapan İDO’nun 19 feribotu ile Çarşamba gününden itibaren ilk 30 saatte, 35 bin araç Yalova istikametine geçti. İDO’dan alınan rakamlara göre 15-17 Temmuz tarihleri arasında İstanbul yönünden gelen 48 bin 230 araç Eskihisar’dan Topçular’a geçiş yaptı.

Haberin Devamı

İDO’nun rakamlarına göre geri dönüş trafiğinde, 18-19 Temmuz tarihlerinde toplam 29 bin 872 araç feribotları kullanarak İstanbul’a dönüş yaptı. İstanbul’dan çıkış yapanların neredeyse üçte ikisinin tatil bölgelerinde kaldığı anlaşılıyor.

‘Gurbetçiler’ akın etti

Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan pazar günü 12 saatte geçen 5 bin 93 araçla tüm zamanların en çok araç giriş rekoru kırıldı. Yurtdışında yaşayan gurbetçilerin yıllık izinlerini geçirmek için yurda gelişleri, yoğun olarak devam ediyor. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, “gurbetçi sezonu” olarak adlandırılan dönemde en fazla yoğunluk 19 Temmuz Pazar günü yaşandı. Bu tarihte öğleden sonra başlayan yoğun gelişlerde, 12 saatte Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan 5 bin 93 araç giriş yaptı. Tüm zamanların en çok araç girişi rekorunun kırıldığı gün, geçişlerde herhangi bir aksaklık yaşanmadı.