Gündem Tatlı badem yağının sağlığa faydaları nelerdir?

Tatlı badem yağının sağlığa faydaları nelerdir?

13.04.2018 - 19:10 | Son Güncellenme:

Bitkisel yağların vücudumuza olan faydaları konusunda birçok bilgi duyuyoruz. Bunlardan biri olan tatlı badem yağının vücudumuza faydaları saymakla bitmiyor. İşte tüm detaylar...

Tatlı badem yağının sağlığa faydaları nelerdir

Bitkisel yağların günümüzde pek çok farklı kullanımı bulunuyor. Saç uzatmaktan makyaj temizlemeye, cilt bakımından nemlendirmeye yardımımıza koşan bu yağlardan tatlı badem yağının faydaları saymakla bitmiyor. Bu mucizevi yağ, cilt bakımı gibi özelliklerinin yanı sıra vücudumuz için büyük önem taşıyan kalp ve damar hastalıklarının en büyük düşmanı.

Haberin Devamı

Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir

B vitamini olan, kalp-damar sağlığında büyük rol oynayan folik asit ve atardamar sağlığı açısından büyük önem taşıyan potasyum içeren badem yağı kalp dostu olarak adlandırabileceğimiz bitkisel yağların başında geliyor.

Toksin attırma özelliğine sahip

Kalp-damar hastalıklarının en büyük düşmanlarından biri olmasının yanı sıra vücutta metabolizmayı düzenleme özelliği ile bilinen bu yağ, metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlayarak idrar yoluyla vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.

Hafızayı kuvvetlendiriyor

Alzheimer ve bunama gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltması ile bilinen Omega-3'ü yapısında barındıran tatlı badem yağı hafızayı kuvvetlendirme özelliğiyle de öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Kas gevşetme özelliğine sahip

Tatlı badem yağının kas gevşetme özelliği ile ağrı kesici etkisi vardır. Romatizma etkisi ile oluşan ağrılara da iyi gelmesi sebebiyle önemli bir ağrı kesici. Fakat eklem romatizması olan hastaların kullanımına dikkat etmesi gerekmektedir.

Bağışıklık sistemi dostu

İçerisinde bulunan vitamin ve proteinlerle bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahip olan tatlı badem yağı, bu özelliğiyle birçok hastalığın baş düşmanı konumunda bulunuyor. Aynı zamanda da vücut direncini arttırdığından mevsimsel enfeksiyonlara da karşı da vücudunuzu korumuş oluyor.

Cilt bakımının bir numaralı yardımcısı

Cildi yumuşatma ve gözenekleri temizleme özelliği ile bilinen tatlı badem yağı, sivilce, akne ve siyah nokta oluşumunu önlemesiyle biliniyor. Cildi yumuşatma özelliğinin yanı sıra kırışıklık ve erken yaşlanmayı önler. Ciltte anti aging etkisi yarattığından, cildinizi zamana karşı muhafaza eder.