Bitlis Tatvan'da Yapımı Tamamlanan Camii İbadete Açıldı

Tatvan'da Yapımı Tamamlanan Camii İbadete Açıldı

19.01.2018 - 14:59 | Son Güncellenme:

.

Tatvanda Yapımı Tamamlanan Camii İbadete Açıldı

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafından yapımına geçen yıl başlanan Van Gölü sahilindeki İşletme Camisi ibadete açıldı.
İşletme Camisi’nin açılışı için düzenlenen program çerçevesinde Tatvan’a gelen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Program kapsamında ilk olarak açılışı yapılacak olan camiyi gezen Vali Ustaoğlu, cami ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra beraberindekilerle birlikte dualar eşliğinde açılışı gerçekleştirilen camide cuma namazını kılan Vali İsmail Ustaoğlu, ibadete açılan caminin hayırlı olmasını diledi.
Vali Ustaoğlu, ilçeye kazandırılan güzel ve modern cami için Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’a teşekkürlerini iletti.
Caminin hayırlı olmasını dileyen Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, caminin ibadete açılmasıyla birlikte bu muhitte ikamet eden ve Sahil Parklarını ziyarete gelen vatandaşların cami ihtiyaçlarının giderileceğini belirterek, “Belediyemizin projelerinden biri olan camii inşaatının temelini 2017 Mayıs ayında atmıştık. İşletme Mahallesi’nde bulunan Sahil Parklarımıza yakın ve 350 metrekare bir alanda temelini attığımız camii inşaatının yapımı tamamlandı ve ibadete açıldı. Çevresinde geniş bir peyzaj çalışması gerçekleştirip, oturma banklarıyla donatacağız. Sahil Parklarını ziyaret eden ve bu muhitte ikamet eden vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabileceği İşletme Camisi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada yapılacak olan ibadetlerin Allah katında kabulünü diliyor, İşletme Camisi’nin tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Açılışa Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş, AK Parti İlçe Başkanı Cemil Sayılgan, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Tulga Uyar, Tatvan İlçe Müftü Vekili Mehmet Ekinci ve STK temsilcileri katıldı.