Bitlis Tatvan'daki Bir Hastadan 400 Gram Guatr Çıktı

Tatvan'daki Bir Hastadan 400 Gram Guatr Çıktı

04.03.2017 - 21:28 | Son Güncellenme:

.

Tatvandaki Bir Hastadan 400 Gram Guatr Çıktı

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapılan bir ameliyatla 36 yaşındaki hastadan 400 gram ağırlığında Guatr alındı.

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası gazetecilere açıklama yapan Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Uzman Op. Dr. Abdül Rıdvan Kulu, Guatrın Tatvan başta olmak üzere Hizan ilçesinde sıklıkla görülen bir hastalık olduğunu söyledi.

- Guatrın nedenleri

Çıplak gözle rahatlıkla görülebilecek büyük boyutta kitlelerin görüldüğünü belirten Kulu şunları kaydetti:

"Temelinde pek çok neden olmakla beraber, iyot eksikliği ve genetik aktarım en sık bilinen nedenleridir. Bu hastamız uzun zamandır Guatr nedeniyle takip edilen bir hastamızdı. Başarılı bir ameliyat ile yaklaşık 400 gram ağırlığındaki tiroid bezi çıkarıldı. Hastamız sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Ameliyat sonrası hastamızın oldukça küçük ve düzgün bir yarası kaldı.

Haberin Devamı

- Genç hastalar zaman kaybetmemeli

O da kısa sürede geçecek. Ameliyattan 3 gün sonra hastamız banyo yapabilecek ve bir hafta sonra çalışabilecek durumda olacak.

Bu tür vakaları sıklıkla ameliyat ediyoruz ve oldukça iyi sonuçlar alıyoruz. Özellikle genç yaştaki bu tarz hastaların ameliyat için zaman kaybetmemesini öneririz. Ameliyat edilmeyen hastalarda ilerleyen yıllar içinde nefes darlığı, horlama ve yutma güçlüğü gibi durumlar gelişebilir."