Ekonomi ‘TAV’ Sinbad’ın sihirli ülkesinde

‘TAV’ Sinbad’ın sihirli ülkesinde

27.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Global şirket kimliğiyle öne çıkan TAV, Umman’ın başkenti Muskat’ta yeni açılan 20 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının yiyecek ve içecek hizmetleri ile özel yolcu salonu işletmeciliğini aldı.

‘TAV’ Sinbad’ın sihirli ülkesinde

TAV, Muskat Havalimanı’yla birlikte 22 ülkede 82 havalimanına ulaştı. BTA ve TAV İşletme Hizmetleri, yeni havalimanında 10 yıllığına hizmet sunmak üzere açılan ihalelerde uluslararası rakiplerini geride bırakarak Umman Havalimanı İşletmeciliği Şirketi’nin (OAMC) tercihi oldu.

Haberin Devamı

Umman’ın başkenti Muskat’ta düzenlenen basın toplantısında BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur “Muskat Havalimanı’nda 4.715 metrekare alanda, 20 noktada misafirlerimize yiyecek-içecek hizmeti vereceğiz. Umman yurtdışında hizmet verdiğimiz sekizinci ülke, Muskat ise portföyümüzdeki 17’nci havalimanı oldu” dedi.

TAV İşlerme Hizmetleri ve BTA’nın Körfez bölgesinde pek çok ülkede öne çıkan etkin kurumlar olduğunu ifade eden Cesur, bölgenin bu hizmetler açısından büyük potansiyel taşıdığını vurgulayarak “Yolcu trafiği açısından Atatürk Havalimanı’ndan sonra ikinci sırada olan bu bölgede her yıl çift haneli büyüyoruz. Buradaki ihaleyi dünyanın global şirketlerini geride bırakarak aldık” dedi. Sadettin Cesur, bu global şirketlerin İngiliz, İtalyan ve Fransız olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Yılda 4.5 milyon misafir

Cesur ile birlikte soruları yanıtlayan TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Bora İşbulan, “Muskat Havalimanı’nda özel yolcu salonu işletmeciliğinin yanısıra otopark ve vale hizmetleri, hızlı geçiş, karşılama ve uğurlama hizmetleri sunuyoruz. Primeclass markamızla açtığımız 4 bin metrekarelik özel yolcu salonumuzda yılda yaklaşık 250 bin misafirimize hizmet vereceğiz” dedi. İşbulan, Umman’da Muskat’ın yanı sıra Salalah ve Sohar havalimanlarında da yer aldıklarını ifade etti.

150 yeni salon

Bora İşbulan, şu an 15 ülkede 57 olan salon (lounge) sayısını, 5 yıl içinde 40 farklı ülkede 150’ye çıkaracaklarını belirterek, şunları söyledi:

‘TAV’ Sinbad’ın sihirli ülkesinde

“Tüm dünyada 14 farklı ülkede 57 farklı salonumuzda, yılda 4,5 milyondan fazla misafirimizi ağırlıyoruz. Yurtdışında yapacağımız ortaklıklar ve şirket alımlarıyla büyümemizi sürdüreceğiz. Şili’de ve İspanya’da iki şirket alımı gerçekleştirebiliriz. Avrupa’da kısa süre önce Zürih ve Kopenhag havalimanlarını portföyümüze ekledik. ABD’de Washington’un ardından bu yıl içinde New York JFK ve San Diego’da faaliyete başlayacağız.”

TAV İşletme Hizmetleri, faaliyet alanını son 4 yılda 13 havalimanından 26 havalimanına çıkardı. BTA da cirosunu euro bazında yüzde 40’a yakın artırdı.

Haberin Devamı

Cakes&Bakes dünyanın ünlü caddelerine çıkıyor

Cakes&Bakes ve Tickerdaze gibi markaların yanısıra iş ortakları ve yeni geliştirdikleri konseptlerle yeni havalimanında yer aldıklarını belirten Cesur, “BTA olarak önümüzdeki dönemde Turquality desteğinin getireceği ivme ile beş yılda 50 yeni Cakes&Bakes noktasına imza atmayı ve yurtdışında da havalimanlarının yanısıra şehir merkezlerinde yer alacağız” dedi. Michelin yıldızlı bir Fransız şef ile danışmanlık anlaşması imzaladıklarını dile getiren Cesur, Londra, New York ve Paris’in ünlü caddelerinde olacaklarını açıkladı.