Ekonomi TAV, sürdürülebilir yükselişe imza attı

TAV, sürdürülebilir yükselişe imza attı

24.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

14 ülkede 70  havalimanında, yılda 102 milyondan fazla yolcuya hizmet veren TAV Havalimanları, çevresel, toplumsal ve kurumsal yönetim alanındaki faaliyetlerinin sonuçlarını paylaştığı Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. Çalışma, Küresel Raporlama İnisiyatifi’nin (GRI) G4 standartlarına uygun hazırlandı.

TAV, sürdürülebilir  yükselişe imza attı

Şirketin işlettiği İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes dünyanın en çevreci havalimanları arasında yer alıyor. TAV, Türkiye’de kurumsal yönetim notu en yüksek şirketlerden biri olarak BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde üst sıralarda. Raporlama döneminde İstanbul, Ankara ve İzmir havalimanlarında yaklaşık 479 aracın bir yıl trafikten çekilmesine eş değer 2 bin 266 ton emisyon azaltımı sağlandı. 3 havalimanında toplam yolcu sayısı yüzde 9 artarken gerçekleştirilen verimlilik uygulamalarıyla 28 bin 579 metreküp daha az su kullanıldı.

En yüksek fayda...

“Yolcularımıza en iyi seyahat deneyimini sunarken operasyonlarımızın çevresel etkilerini en aza indirmek ve tüm paydaşlarımız için en yüksek faydayı yaratmak üzere çalışıyoruz” diyen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, şöyle devam etti:

“Şu an İstanbul Atatürk, İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa havalimanlarımız karbon salımlarını optimize ederek ve denkleştirerek Avrupa’daki en çevreci 21 havalimanı arasında yer alıyor. Sadece 2015’te, karbon salımımızı 947 evin bir yıllık tüketimine denk oranda azalttık.”