Geri Dön

Tavada ıslak kek tarifi

Pratik olduğu kadar lezzetli ve yumuşacık tavada ıslak kek tarifini sizinle paylaşıyoruz. Fırın kullanmadan hızlıca hazırlayabileceğiniz bu keki mutlaka deneyin. Peki, tavada ıslak kek nasıl yapılır? İşte tavada ıslak kek tarifi...

Tavada ıslak kek tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yumurta
1,5 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 kaşık kakao
3 bardak un

Sosu için:

3 bardak süt
3 kaşık şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
2 kaşık kakao 

Tavada Islak Kek Nasıl Yapılır?

1. adım: Yumurta ve şekeri köpürttükten sonra süt, sıvıyağ, vanilya, kakao ve kabartma tozunu ilave edip çırpın.

2. adım: Unu da ekleyip karıştırın. Yağlayıp unladığınız yapışmaz tavaya boşaltın.

3. adım: Alüminyum folyoyu ocağın gözünü kapatacak büyüklükte 4 kez katlayıp ocağa koyun.

5. adım: Üzerine de tavayı koyun. Ocağın altını kısıp kapağını iyice kapatın. 40 dakika kadar pişirin.

6. adım: Bir süre dinlendirdikten sonra başka bir kaba ters çevirin.

7. adım: Sosu için tencereye bütün malzemeleri alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin.

Son adım: Sosu ve kek ılıdıktan sonra üzerine döküp servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber