Geri Dön

Tavada Nohut Cipsi Tarifi

Tavada nohut cipsi tarifi ile bir daha paketlenmiş cipslere para vermek istemeyeceksiniz. Hem sağlıklı hem de diğer cipslere göre daha lezzetli olan tavada nohut cipsi tarifini, evde bulunan malzemelerle de hazırlayabileceksiniz. Tavada not cipsi tarifini merak ediyorsanız birazdan adım adım açıklayacağımız nohut cipsi tarifine göz atabilirsiniz. İşte tadı damağınızda yer edecek nohut cipsi tarifi...

Tavada Nohut Cipsi Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Nohut (geceden suda bekletilmiş)
Baharat (tuz, kimyon, köri, nane, kekik, pul kırmızıbiber, toz kırmızı biber)
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavada Nohut Cipsi Nasıl Yapılır?

Tavada nohut cipsi tarifi, hem sağlıklı hem de lezzetli atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Paketlenmiş ve sağlıksız olan cipslere para vermek yerine, enfes lezzette olan tavada nohut cipsi tarifini deneyebilirsiniz. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz, içerisine dilediğiniz malzemeleri koyabileceğiniz nohut cipsi tarifini yedikçe yemek isteyeceksiniz. İşte tadı damağınızda yer edecek olan tavada nohut cipsi tarifi…

1. adım: Geceden suya koyduğum nohutların suyunu peçeteyle alalım.

2. adım: Bir kabın içinde baharatları zeytinyağıyla, ondan sonra nohutları da üstüne ekleyerek hepsini beraber karıştıralım.

3. adım: Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirelim.

4. adım: Ne kadar uzun süre pişirirseniz o kadar çıtır çıtır olur.

Son adım: Fırından çıkardıktan sonra tavada yağ ile kavurabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber