Tavada nohut cipsi tarifi, hem sağlıklı hem de lezzetli atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Paketlenmiş ve sağlıksız olan cipslere para vermek yerine, enfes lezzette olan tavada nohut cipsi tarifini deneyebilirsiniz.

Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz, içerisine dilediğiniz malzemeleri koyabileceğiniz nohut cipsi tarifini yedikçe yemek isteyeceksiniz. İşte tadı damağınızda yer edecek olan tavada nohut cipsi tarifi

Malzemeler 

-  Nohut (geceden suda bekletilmiş)
- Baharat (tuz, kimyon, köri, nane, kekik, pul kırmızıbiber, toz kırmızı biber)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavada nohut cipsi nasıl yapılır?

1. Adım: Geceden suya koyduğum nohutların suyunu peçeteyle alalım.

2. Adım: Bir kabın içinde baharatları zeytinyağıyla, ondan sonra nohutları da üstüne ekleyerek hepsini beraber karıştıralım.

3. Adım:  Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirelim.

4. Adım: Ne kadar uzun süre pişirirseniz o kadar çıtır çıtır olur.

5. Adım: Fırından çıkardıktan sonra tavada yağ ile kavurabilirsiniz.