Batman Tavuk Çiftliği Kurup Çevre İllere Yumurta Satmaya Başladı

Tavuk Çiftliği Kurup Çevre İllere Yumurta Satmaya Başladı

08.12.2016 - 15:35 | Son Güncellenme:

.

Tavuk Çiftliği Kurup Çevre İllere Yumurta Satmaya Başladı

BATMAN (AA) - Batman'da genç girişimci, kurduğu tavuk çiftliğinde ürettikleri yumurtaları Batman, Siirt ve Mardin'e satmaya başladı.

Haberin Devamı

Batman'da yaşayan Eyüp Arda (28), 5 ay önce girdiği tavuk sektöründe işini büyüterek kuzeniyle tavuk çiftliği kurdu.

Çiftlikte ürettikleri yumurtaları Siirt, Batman ve Mardin'e satmaya başlayan Arda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurdukları iş yerini daha da büyütmek istediklerini söyledi.

Arda, yaptıkları işin özen ve çaba gerektiren bir iş olduğunu dile getirerek, "Olası bir hastalık durumunda tavuklar ölüyor, üretim birden düşüyor. Bu nedenle sürekli veteriner kontrolünde olması gerekir. 3 bin tavuk besliyoruz. Günlük yumurta üretimimiz 2 bin 500 civarında. Bu da yaklaşık 100 koli yapıyor. Kolisini 7 ile 15 lira arasında toptan satıyoruz. Nakliye işini de kendi aracımızla yapıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

- "Bu tür yatırımlar çok önemli"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili M. Afif Avcı ise, bu tür yatırımların bölge açsından çok önemli olduğunu söyledi.

Avcı, şunları kaydetti:

"Batman, İran, Irak ve Suriye sınırına yakın olması nedeniyle yumurta sektörünün önü açıktır. Bakanlığımızın ‘Ekonomik Yatırımları Destekleme' programı kapsamında paketleme tesisleri de yüzde 50 hibe ile kurulabilir. Bu tür işletmelerin artması bölgede ki istihdamı arttıracağı gibi işsizliği de kısmen düşürecek. Bölge de yaşanan terör olaylarına insanlarımızın bulaşmamasına vesile olacaktır."

Öte yandan, Suriye'deki iç savaş nedeniyle 4 yıl önce Batman'a yerleşen İdris Keleş de, çiftlikte çalışarak ailesinin geçimini sağlıyor.