Geri Dön

Tavuk Roti Tarifi

Tavuk birçoğumuzun tükettiği, ete alternatif yüksek besinli gıdalardan. Tavuk ile yapılabilecek çok fazla alternatif yemek var. Onlardan biri de, tavuk roti... Peki, tavuk roti nasıl yapılır? İşte tavuk roti tarifi...

Tavuk Roti Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet piliç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4 adet sivri biber
3 adet patates
1 buçuk çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Sıvı yağ

Tavuk Roti Nasıl Yapılır?

Tavuk roti değişik tariflerle yapılabilir. İsterseniz sosunu önceden marine edebilir, isterseniz direk hazırlayabilirsiniz. Kullanacağınız sebze ve baharat seçimi ise, tamamen size kalmış. Peki, tavuk roti nasılyapılır? İşte tavuk roti tarifi...

Birinci adım: Tavuğu haşlayın. Pişmesine yakın tuz ilave edin ve piştikten sonra ocaktan alın.

İkinci adım: Süzdüğünüz tavuğun suyunu ayırın. Parçalara ayırıp, fırın tepsisine dizin. Üzerine dilimlenmiş domates ve sivri biberleri ilave edin.

Üçüncü adım: Patatesleri iki parmak büyüklüğünde kesin. Tavada kızartıp, tepsideki piliçlerin aralarına yerleştirin.

Dördüncü adım: Domates salçasını 3 su bardağı tavuk suyuyla çırpın ve piliçlerin üzerinde gezdirin.

Son adım: Önceden 180 derece ısıtılmış fırında biber ve domatesler kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Domates ve biber yerine mantar ve arpacık soğan gibi dilediğiniz sebzeleri de tepsiye ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber