Tavuklu börek malzemeleri:
 
3 yufka
1 tavuk göğsü
1 soğan
1 kase bezelye
2 kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
 
Sosu için:
1 bardak süt
1 yumurta
2 kaşık tereyağı
 
Üzerine:
Yumurta sarısı
 
Tavuklu börek hazırlanışı:
 
Haşladığınız tavukları didikleyin. Soğan ve kırmızı biberi ince ince kıyın, zeytinyağıyla soteleyin. Bezelyeleri de ekleyin. Sebzeler yumuşayınca tavuğu da ilave edip sotelemeye devam edin. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra altını kapatın.
 
Sosu için tereyağını eritip ılıtın. Süt, yumurta ve çok az tuz ilave edip çırpın. Yufkaları paçanga gibi kesip sostan sürdükten sonra iç harçtan koyup sarın. Bittikten sonra kalan sosu da üzerine gezdirin. Yumurta sarısı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
 
Afiyet olsun