Gündem Tayland hakkında bilinmesi gerekenler

Tayland hakkında bilinmesi gerekenler

23.04.2018 - 16:58 | Son Güncellenme:

Dünyayı gezmek hepimiz için farklı deneyimlerden biridir. Farklı ülkelerin kültürünü bilmek ve görmek ufkumuzu açtığı gibi pek çok şey için de bakış açımızı değiştirmektedir. Tayland, gezmenin en özel adreslerinden biri olarak karşınıza çıkabilecek yerlerden birisidir. İşte Tayland gezisi için bilmeniz gerekenler.

Tayland hakkında bilinmesi gerekenler

Tayland ve keşfedilecek yerleri

Haberin Devamı

Eğlence mekânları ve düzenlenen birbirinden farklı festivalleri ile geziye gelen turistlere keyifli dakikalar yaşatan özel bir şehirdir. Eğer bol bol aktiviteye katılmak istiyorum diyenlerdenseniz Chiang Mai doğru seçim olacaktır. Hem ucuzluğu hem de pek çok etkinliğin düzenleniyor olması bakımından pek çok turist tarafından tercih edilen şehirlerden biri olmaktadır. Chiang Mai şehrinde deniz olmamasına rağmen Tayland’ın nerede ise en çok turist alan yerlerden birisi olarak belirtilmektedir. Eğer aktivitelerden yana farklılıkları sevenlerdenseniz özellikle yapılan festivaller son derece görülmeye değer etkinlikler arasında yer almaktadır. Bunun yanında hayvanlar ile haşır neşir olmayı sevenler filleri ziyaret ederek son derece keyifli paylaşımlara imza atabilmektedir.

Haberin Devamı

Tayland dünyada bulunan yedi kıtadan biridir. Coğrafik konum bakımından Güney Doğu Asya bölgesinde yer almaktadır. Pek çok sıra dışı insanın yaşadığı bu ülkede dilediğiniz şekilde bir gezi rehberi oluşturarak seyahatinizin tadını çıkarabilirsiniz. Tayland’a gitmeden önce detaylı bir araştırma yapmak elbette ki orada kalmak, yeme ve içmek konusunda da sizlere son derece faydalı olacaktır.

Tayland hem uygunluğu hem de farklılığı bakımından pek çok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Bir diğer gezilecek hatta mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak belirtilen Chao Phraya nehri Bangkok’un en önemli gezi seçeneklerinden biridir. Gezilecek yerler arasında yer alan altın dağ olarak bilinen ve pek çok turistin geldiğinde ziyaret etmeden dönmediği, 318 basamaklı bir merdiveni olan tapınaktır. Eğer farklı bir deneyim istiyorsanız bu tapınak kesinlikle görülmesi gereken yerlerden birisi olacaktır.

Tayland gelenek ve görenekleri bakımından farklı düşünen pek çok insanı bünyesinde barındıran bir yerdir. Gezilecek yerler sıralamasında mutlaka gidilmesi önerilmektedir. Neşeli insanları, tarihi dokusu ve tadılacak farklı lezzetleri ile iyi bir araştırma yaparak sizler de Tayland kültürü ile tanışabilirsiniz. Araştırmalarınız sonrasında Tayland sizin de listenizin en başında yer alacaktır.