YAZARIN
  EN SON YAZILARI  
Merhabalar,
 
Bir Ege esintisi daha, taze börülce...
Genellikle güzelini semt pazarlarında bulabildiğim, mevsiminde gördüğüm zaman da hiç kaçırmadan aldığım sebzedir. Hafif, sağlıklı, protein açısından zengin, besleyici değeri yüksek, bir de  tok tutma özelliği olan bir besindir.
Börülce salatası diyorum ama çoğu zaman sofrada zeytinyağlı yemek statüsünde bir çeşit oluyor. Alırken biraz ince, taze ve kılçıksız olmasına özen göstermek gerekir.
 
 
MALZEMELER:
 
Yarım kg.börülce
Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Sirke ya da limon
 
 
YAPILIŞI:
 
Börülceler fasulye gibi ayıklanır. Varsa kılçıkları alınır. Daha sonra yıkanır.
Düdüklü tencerede üstünü çıkacak kadar su katıp 20- 25 dakika haşlanır.
 Buharda pişirme yöntemini de vitamini kaybolmaması açısında uygulayabilirsiniz.
 Yumuşacık olup, haşlanan börülceler  süzülmesi için süzgece konur.
 Ayrı bir yerde 1 limonun suyu, biraz tuz, 3-4 diş rendelenmiş sarımsak ve istenilen ölçüde zeytinyağı ile karıştırılır.
 Servis tabağına alınan börülcelerin üzerine gezdirilir. Arzu edilirse limon yerine sirke kullanılır.
 
Bir ölçü daha var, değişmeyen o da 9/8 lik.:)
 
Hişt mori ye le lelli yar nina nininam.
Çık mori ye le lelli yar nininan.:)
 
Ege pişirsin, Trakya oynasın.:)
 
Afiyet olsun.