Ege Taze ve kaliteli balığın adresi

Taze ve kaliteli balığın adresi

23.07.2017 - 06:14 | Son Güncellenme:

Restoran, Muharrem Biçer ile Osman Karataş’ın öncülüğünde aranan bir mekâna dönüşmüş. Başarılarının sırrı, işin başında olmaları ve taze ürün kullanmaları... Karataş ile Biçer, “Kaliteden ödün vermiyoruz, bizim için esas olan müşteri memnuniyeti” diyor

Taze ve kaliteli balığın adresi

Çeşme Dalyanköy’ün en nezih balık restoranlarından Balıkçı Osman&Muharrem Restoran’ın işletmecilerinden Muharrem Biçer ve en yakın dostu Osman Karataş’ın 7 yıl önce binbir zorlukla mücadele ederek Dalyanköy’de açtıkları Balıkçı Restoranı, balık yemek isteyenlerin tercih ettiği bir mekân... Karataş ile Biçer, restoran sektöründe birlikteliklerini 2010 yılında ortaklığa dönüştürmüş.

220 kişi yemek yiyebiliyor

Çeşme Dalyan’da birikim ve deneyimlerini ortaya koyarak ‘Dalyan Balıkçısı Osman&Muharrem’i kurmuşlar. Osman Karataş, 37 yıldır bu sektörde. İşletme müdürlüğü yaptığı yıllarda yanına komi olarak çalışmaya gelen Muharrem Biçer’le başlayan dostluk ve sevgiyle bugün başarılı bir işletme ve lezzet adresi olmuşlar. Yaz kış açık olan mekân, kışın 100, yazın 220 kişi kapasiteli.
‘Dalyan Balıkçısı Osman Muharrem’ butik tarzda hizmet veriyor. Başarılarının sırrı, işin başında olmaları ve taze ürün kullanmaları. Güler yüz de en önemli artıları...

Haberin Devamı

Özgün sunum, eşsiz manzara

Çeşme Hali’nden her sabah tek tek seçilerek alınan balıkların yanı sıra, patlıcan, domates, salatalık, kavun, karpuz gibi bahçe ürünleriyle müşterilere tarlaların tazeliğini sunuyorlar. Balıkların ve mezelerin hazırlanma aşamasından sunuşuna kadar özenle çalıştıklarını belirten Muharrem Biçer, müşterilerini daima misafir olarak gördüklerini ve güler yüzle ağırladıklarını, yüzde yüz müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıklarını söyledi. Özel günlere de açık olduklarını dile getiren Biçer, “Misafirlerimizin beğenisiyle devam eden gelişim aşamamızda, en iyi hizmeti sunabilmek için kışlık alanımızı da genişlettik. 200 kişilik alana kavuşan mekânımızda. kendimize özgün sunumumuz ve tatlarımızla, misafirlerimize eşsiz manzarasıyla ziyafet ve eğlenme imkânı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Mezeler günlük

Dalyan Balıkçısı Osman Muharrem’de mezeler günlük ve taze yapılıyor. Ege ve Girit mutfağının en özel lezzetlerini müşterilerine sunuyorlar. Ege otları, kendi suyunda pişiriliyor, böylece içindeki mineraller korunuyor. Otları haşlayıp soğuk suda şoklayınca mineralleri ve doğallığını yitirmiyor. Kesinlikle hazır ürün kullanmıyorlar. Çirozu kendileri yapıyor. ‘Kurutulmuş ahtapot karpaçyo’yu mutlaka denemelisiniz.

Taze ve kaliteli balığın adresi

Acı ile ekşinin karışımı

Soğuk mezelerden, mekânın spesiyallerinden olan ‘Balıkçı Ezme’ muhteşem. Acı ile ekşinin karşımı olan meze, rendelenmiş yeşil elma, acı, süzme yoğurt ve sarımsakla yapılıyor. Yine mekâna ait Yoğurt Ezme çok farklı bir tat. Kabak ile havucu kavuruyorsunuz, süzme yoğurtla karıştırıyorsunuz, kavrulmuş cevizi üzerine dökerek servis ediyorsunuz. Sıcak ot tabağı da ilginç. Özel Ege otları 4 çeşit kırmızı soğan ve cevizle kavrulup zeytinyağıyla güveçte, üzerine yoğurt dökülerek servis ediliyor.

6-7 çeşit peynir birleştirilerek peynir topları yapılıyor. Üzerlerine ceviz sarılıyor. Gerçek köy keçi peynirinden özel ızgarada yapılıyor ve güveçte sıcak olarak servis ediliyor. Ara sıcaklar da asma yaprağında ahtapot ızgara, şevketibostanlı karides, tereyağlı sübye yumurtası, deniz mahsullü ahtapot dolma, deniz mahsullü pazı sarma, Yunan usulü balık yahni, limon çella soslu kalamar ızgara, baby kalamar dolmadan oluşuyor. Bu lezzetlerin arkasında, işini severek yapan 24 yıldır bu sektörde hizmet veren Çetin Yardımcı ve ekibi var.