Adıyaman Tbmm Başkanvekili Aydın: “Defalarca Teşekkür Edenler Şimdi Eleştiriyor”

Tbmm Başkanvekili Aydın: “Defalarca Teşekkür Edenler Şimdi Eleştiriyor”

04.06.2018 - 12:54 | Son Güncellenme:

.

Tbmm Başkanvekili Aydın: “Defalarca Teşekkür Edenler Şimdi Eleştiriyor”

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, tütün konusunu siyasi malzeme yaparak kendisini eleştirenlerin, daha önce kendisine defalarca teşekkür ettiğine söyledi.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, il genel meclisinin Haziran ayı toplantısına katıldı. Beraberinde İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ile birlikte meclisi ziyaret eden Ahmet Aydın, burada ülke ve Adıyaman gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan başkanlığında ki toplantıda gündem maddeleri görüşüldükten sonra, Ahmet Aydın meclis üyelerine hitap etti.
Ahmet Aydın, ülke ve Adıyaman gündemiyle ilgili bilgiler paylaştıktan sonra tütün konusuyla ilgili açıklamada bulundu.
Ahmet Aydın açıklamasında, “Tütün, AK Parti döneminde yasaklanmış bir ürün değil. Ama bu algıyı özellikle yapıyorlar. Tütün, Kemal Derviş döneminde oldu. Eskiden jandarma ile kaçakçılar arasındaki olanları herkes biliyor. Ölen insanlar oldu. Bir tabaka ile yakalanan kişilerin başına neler geldi herkes biliyor. Sanki AK Parti yasaklamış gibi mesnetsiz, hadsiz bir şekilde beyanlar var.
Üreticimizin mağdur olmaması için ilk günden beri emek veren kişilerden birisiyim. Adıyaman’ın bu konuda ki durumun Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza ilettik. İlk olarak 50 kiloya kadar serbest olması için teklifi ben verdim. Cezaları da kademeli olarak aşağı düşürdük.
Daha sonra tütün ekimi yaygınlaştı. Tütün tüccarları ortaya çıktı. Üreticinin alın terini simsarlar istismar etmeye başladı. Adıyaman’ın marka değeri olan tütünü bozmaya çalıştılar. Başka illerden ve ülkelerden tonlarca tütün gelmeye başladı.
Bütün tütün üreticileri, siyasiler, sivil toplum kuruluşlarını, platformları tek tek dinledik. Önerilerine dinledik. Bunların içerisinde CHP’nin Milletvekili adayı Abdurrahman Tutdere de vardı. Biz bu konuya siyasi bakmıyoruz. Tütün konusunda siyasi düşünmüyoruz. Şimdi tütün üzerinden siyaset yaparak bizi eleştirenler bana defalarca teşekkür ettiler” dedi.
Aydın konuşmasının devamında, “Bize gelen talepler kıyılmış sarmalık tütünün kayıt altına alınarak, kaçak olmaktan çıkaralım ve bunu yaparken kooperatifler eliyle yapalım dediler. Kooperatiflerin kuracağı tesislerde işletilmesi talep edildi. Tütüncülerden gelen ortak talep böyleydi. Bizde bunun için önerge hazırladık. Bir taraftan dumansız hava sahası derken diğer taraftan tütünün kentimizde binlerce kişinin geçim kaynağı olduğunu biliyoruz. Halkımızı mağdur etmemek için çok büyük çaba sarf ettik. Bir gramı bile yasak iken şimdi tütünü yasal hale getirdik. Kural dışı hareket edenlere cezai müeyyideler olması doğaldır. Vatandaş ne dediyse biz onu yasaya koyduk. Tütün ilk defa yasal oldu. Ekilmesi, işlenmesi ve satışa sunulmasını sağladık. Kanunda ki tam ve yeni teknoloji şartını, parlamenter sistemin son kanun teklifini benim imzamla verilerek kaldırdık.
Bir gram satışı yasak olan ürünü yasal hale getirdik. Fitne odakları boş durmadı. Siyasi malzeme konusu yapmaya çalıştılar. Akla ziyan, ahlak dışı, yalan yanlış şeylerle hizmetlerimizi gölgelemeye çalıştılar. Adıyaman meselesi ise siyasi görüşlere bakmayız. Tütün geldiği konuda üreticilerin önerisini biz hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.
İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Bayhan, 30 yıllık siyasi geçmişimde gördüğüm kadarıyla bir insanın yaptığının karşılığının verilmesi lazım. Ahmet Aydın’ın tütün hakkında yaptıklarını kendisini bizzat bildiğini belirterek, kendisinin üzerinde tabakası olmasından ve işyerinde 1 kilo tütün olduğu için ceza aldığını dile getirdi.
İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan ise, Ahmet Aydın’ı ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ve tütün meselesi başta olmak üzere Adıyaman gündemi ve ülke gündemi ile ilgili bilgilendirmesinden dolayız Ahmet Aydın’a teşekkür etti.