Erzurum Tbmm'de ‘Erzurum 2026' Gündemi

Tbmm'de ‘Erzurum 2026' Gündemi

17.03.2017 - 13:33 | Son Güncellenme:

.

Tbmmde ‘Erzurum 2026 Gündemi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Erzurum için sportif bağlamda yeni hedefin 2026 Dünya Kış oyunları olduğunu belirterek, ‘Bu noktada, yüce Meclisimizin bu hedefimize desteğini bekliyoruz.’ dedi.
AYDEMİR’DEN 2026 DÜNYA KIŞ OYUNLARI VURGUSU
Milletvekili Aydemir, Winter Universiade 2011, EYOF 2017 Erzurum gibi küresel ölçekte sportif değer ve anlamı yüksek iki büyük organizasyonu gerçekleştiren Türkiye ve organizasyona adreslik eden Erzurum için Dünya Kış oyunlarına ev sahipliği yapma zamanın geldiğini bildirdi.
AYDEMİR’İN TALEBİNE MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK GELDİ
TBMM’de gündem dışı söz alarak Genel Kurul’a seslenen Milletvekili Aydemir, ‘Bir temenni ve bir hedefimizi de bu vesileyle kayda geçmek istiyorum. Malum, Erzurum 2011’de Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarını başarıyla tamamladı, bu sene de Avrupa Gençlik Olimpik Kış Oyunlarında başarılı bir süreç yaşadık. Öyleyse, yeni merhale, yeni hedef 2026 Dünya Kış Oyunları, Olimpiyatları olmalıdır. Şu an cazibe merkezleri bağlamında şerik olduğumuz Erzincan, Bayburt, Gümüşhane’yle birlikte Kars’ı da kapsayan bir hinterlantta bu oyunları pekâlâ başarıyla gerçekleştirebiliriz. Bu noktada, yüce Meclisimizin bu hedefimize desteğini bekliyoruz. “ dedi.
Milletvekili Aydemir’in alkışlarla desteklenen konuşması sırasında, TBMM genel Kurulu’ndaki milletvekillerinden de destek geldi.