Gündem TBMM’de tasfiye ekibi işbaşı yaptı

TBMM’de tasfiye ekibi işbaşı yaptı

02.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Sekreter İrfan Neziroğlu, bugün törenle koltuğunu Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na devretti. Başkan Başmüşavirliği’ne atanan Nezioğlu, Kumbuzoğlu’na başarılar diledi. Koltuğa oturan Kumbuzoğlu’nun ilk işlerinden biri FETÖ tasfiyesi olacak.

TBMM’de tasfiye ekibi işbaşı yaptı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın talimatı üzerine TBMM’deki bütün birimler bünyelerinde personelden FETÖ’cü olduklarını düşündüklerini listeleri başkanlığa iletmişti. FETÖ’cü olduğu iddia edilen personelin suçsuz olabileceği ihtimalini dikkate alan Kahraman istihbarat birimlerini devreye sokmuştu. MİT ve emniyet istihbarata yazı yazan Kahraman, yaklaşık 4 bin 500 personel hakkında rapor hazırlanarak bildirilmesini istemişti.

100’e yakın isim

Edinilen bilgilere göre dün MİT ve emniyet raporları, TBMM’ye ulaştı. TBMM personelinin FETÖ’cü olup olmadığının anlaşılması amacıyla, “mezun olunan okullar, çocukların eşlerin okuduğu okullar, dershaneler, çalışılan kurumlar, Bank Asya’ya Gülen’in ‘destek’ talimatından sonra para yatırıp yatırılmadığı, yurtdışı bağlantıları ve Gülen ve cemaatinin üst düzey yöneticisi olduğu bilinen kişilerle temaslar” gibi kriterlere bakıldı.

Meclis kulislerinde özellikle eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın iki dönem yaptığı Meclis Başkanlığı döneminde alınan uzman yardımcıları, uzman ve idari bürokratların mercek altına alındığı belirtiliyor. İlk belirlemere göre 60’a yakın uzman ve uzman yardımcıları, 30 civarında idari üst yönetici olmak üzere yaklaşık 100 personelin FETÖ bağlantısı bulundu. Kamu kurumları, TBMM’de danışman statüsünde geçici olarak çalışan personelini milletvekillerine dahi haber vermeden geri çağırarak görevden uzaklaştırdı.

Siyasi parti grupları da kendi personeli arasında tarama yapıyor. Ak Parti grubu en alttan en üste kadar personel listesini emniyet istihbarata göndererek tarama yaptırdı. Ak Parti, ilk aşamada biri şoför, biri hizmetli ve biri de grup ekonomi danışmanı olmak üzere üç çalışanın işine son verdi.

Haberin Devamı

1 dolar çıktı

TBMM’deki operasyon kapsamında, Destek Hizmetleri Başkanlığı’na hizmet veren temizlik şirketinde çalışan bir işçi, polisin operasyonu ile gözaltına alındı. Facebook hesabı geçmişe doğru incelenen işçinin FETÖ lehine propaganda yaptığı belirlenirken, yapılan üst aramasında ise cebinden 1 dolar çıktı. Temizlik işçisinin görevine de son verildi.