Siyaset TBMM’den Hollanda ve Belçika’ya kınama

TBMM’den Hollanda ve Belçika’ya kınama

15.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda, Hollanda, Almanya ve Belçika’nın 16 Nisan referandumuna dönük etkinlikleri yasaklamaları kınandı.

TBMM’den Hollanda  ve Belçika’ya kınama

Genel Kurul, dün Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı. Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Almanya, Hollanda ve Belçika’nın Türkiye’ye karşı uluslararası hukuk ve diplomatik kuralları hiçe sayan tavırlarını kınadığını dile getirdi. Usta, “Ancak karşımızda hasmane bir tutum olsa bile, diplomatik teamüllerin dışına çıkmadan refleks vermemizin doğru olduğunuzdüşünüyorum” dedi. Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Almanya ve Hollanda’nın davranışlarını ve Türk bakanlara karşı tutumlarını kınadığını belirtti. CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın da, Elbette ki siyasi krizin ardında her iki ülkenin seçimlerine, Türk hükümetinin de referanduma dönük hesapları vardır” dedi. l ANKARA Milliyet

Referandum arası

TBMM Genel Kurulu, 21 Mart Salı gününden itibaren referanduma kadar çalışmalarına ara verecek. TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Danışma Kurulu kararı bulunduğunu, bu kararda, yer yer uygulamada rastlanılan, belli günlerde Genel Kurulun toplanmamasının önerildiğini belirtti. Kabul edilen Danışma Kurulu önerisiyle TBMM Genel Kurulu, 21 Mart Salı gününden itibaren 15 gün süreyle çalışmalarına ara verecek.