Siyaset TBMM, oğlunu kayıran rektörün peşinde

TBMM, oğlunu kayıran rektörün peşinde

04.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM, Hakkari Üniversitesi’nde usulsüz atama şikayeti üzerine harekete geçti. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) incelemesine göre; İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü için iki araştırma görevlisi kadrosu için dönemin İlahiyet Fakültesi Dekanı ve halen rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Ömer Pakiş’in oğlu Halit Ziya Pakiş de başvurdu.

TBMM, oğlunu kayıran rektörün peşinde

31 başvuru arasında Pakiş başarı derecesi itibarıyla 29. sırada yer aldı. Başvurucuların 19’u belge yetersizliğinden sınava alınmadı. Kalan 12 kişiden sekizi sınava girmedi. Başarı sıralamasında 1. ve 2. sırada yer alan sınavdan 5 ve 15 puan alırken, 29. sıradaki Pakiş 60, 31. sıradaki kişi ise 70 puan alarak araştırma görevlisi kadrosuna atandı. Pakiş, dikkat çekmemesi için de başka üniversitelerde geçici olarak görevlendirildi.

Haberin Devamı

Meclis’e çağrıldı

KDK sınavın iptal edilmesini istedi. Karara direnen Rektör Pakiş’i savunma yapması için Meclis’e çağrıldı. Yurt dışında olacağını beyan eden Pakiş, Üniversite Genel Sekreteri Kerim Akar’ı gönderdi. Akar, Pakiş’in sınavının iptal edilmesi halinde diğer adayın kazanılmış hakkının da elinden alınacağını ve başka kayba yol açacağını söylediğini iletti. Vekiller bu açıklamalar üzerine, “babasının üniversitesi tabii” değerlendirmesi yaptı. Genel Sekreter, “ne yapalım, atalım mı?” deyince vekiller isyan etti. TBMM Alt Komisyonu, Hakkâri Üniversitesi’ni YÖK’e şikayet etme kararı aldı.