Siyaset TBMM temmuzda sıcak mesaiye hazırlanıyor

TBMM temmuzda sıcak mesaiye hazırlanıyor

26.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meclis’i, temmuzun ikinci yarısında başlayacak yaz mesaisinde hararetli bir gündem bekliyor.

TBMM temmuzda sıcak mesaiye hazırlanıyor

Normalde 1 Temmuz’da tatile girmesi gereken Meclis, Ak Parti’nin 17 Haziran’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen grup önerisi uyarınca 15 Temmuz’da “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle gerçekleştireceği özel oturumun ardından, 17 Temmuz’dan itibaren yaz mesaisi yapacak.
Meclis’in bu süreçteki gündemi ve ne zaman tatile gireceği ise siyasi gelişmelere paralel şekillenecek. Ak Parti’nin Meclis’i tatile sokmamasının arkasında iki önemli başlık yatıyor. Bu başlıklardan biri süresi 19 Temmuz’da sona erecek OHAL’in uzatılması.
Meclis’e yaz mesaisi yaptıran en önemli başlık ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği TBMM İçtüzük değişikliğinin gerçekleştirilmesi. Ak Parti, bu kez MHP ile işbirliği yaparak İçtüzük değişikliğini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bunun yanı sıra, HDP’li Tuğba Hezer Öztürk’ün devamsızlık nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi ve Ak Parti ile CHP arasında krize yol açan RTÜK’te boşalan 2 üyelik için yapılacak seçimler de temmuzun tartışmalı başlıkları arasında yer alıyor.