Gündem TC Kimlik No İle SGK Hizmet Dökümü, SSK Prim ve SSK Borç Sorgulama

TC Kimlik No İle SGK Hizmet Dökümü, SSK Prim ve SSK Borç Sorgulama

30.05.2015 - 09:26 | Son Güncellenme:

TC kimlik no ile SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini yapmak ve SSK gün ve prim borç, sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

TC Kimlik No İle SGK Hizmet Dökümü, SSK Prim ve SSK Borç Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemlerini yapabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri son derece pratik ve kolay bir şekilde internet üzerinden yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet ağı ile sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde sigorta işlemlerini online olarak yapabilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte internetin en yoğun şekilde kamu hizmetlerinde kullanılıyor olması kamu kurumlarının vatandaşa internet kolaylığında hizmet sunulabilmesine yardımcı oluyor. Son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kamu kurumlarının dijital platform üzerindeki online kamu hizmetleri içerisinde geniş ağı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri öne çıkarken sigorta mükelleflerinin işlemlerinde çok daha pratik hizmetlerden yararlanabilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital teknolojiyi kullanarak hizmete sunduğu online sigorta uygulamaları, sigorta mükelleflerine işlemlerinde önemli kolaylıklar elde edebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital teknoloji sayesinde internet üzerinde açılan online hizmetler ile birlikte sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde yapabilme fırsatına sahip olabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde özel sektörlerde çalışmakta olan SSK sigortası mükelleflerine yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platformda SGK hizmet dökümü alma hizmeti sunuluyor. Özellikle de son yıllarda gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda sunmakta olduğu online hizmetleri ile sigorta mükelleflerine son derece kaliteli ve modern sigorta hizmetleri sunuyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern çağında gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun tüm online hizmetlerine resmi internet sayfasındaki online hizmetler kategorisi üzerinden erişim sağlanabiliyor. Bu kapsamda sigorta sorgulaması için dijital platform üzerinde hizmete sunulan E-SGM uygulaması yer alırken, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bakım çalışması gerçekleştiriyor olması nedeni ile sigorta sorgulamalarının online olarak yapılabilmesi sadece e-Devlet sistemi üzerinden mümkün oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri aracılığı ile sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde yapabilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılan bu online hizmet uygulaması olarak öne çıkıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi içerisindeki online hizmetleri ile de SGK sorgulama işlemlerinin yapılabiliyor olması şifresiz sigorta sorgulama işlemlerinin yağıldığı SGK’ nın E-SGM uygulamasının bakımda olması nedeni ile sadece e-Devlet sisteminden sigorta sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri sisteme giriş ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. E-Devlet sistemine giriş işlemleri esnasında vatandaşların en çok kullandıkları giriş yöntemlerinin başında e-Devlet şifresi geliyor. E-Devlet şifresi herhangi bir PTT şubesinden kimlik ibrazı ile cüzi bir ücret karşılığında alınabiliyor. Sigorta mükellefleri T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak, SSK sorgulama işlemlerini online olarak gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online hizmetlerine e-hizmetler sayfasından ulaşılabiliyor. Sigorta mükelleflerinin e-hizmetler sayfasında yer alan alfabetik sıralamalı kamu kurumları ve bu kurumların online hizmetleri içerisinden Sosyal Güvenlik Kurumu ve kuruma ait olan online hizmetlere ulaşabiliyor. E-Devlet SSK sorgulama işleminin bu aşamasında sigorta mükelleflerinin bağlı bulundukları sigorta koluna göre seçimlerini yapmaları gerekiyor. Sıralı vaziyette bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları 4A, 4B ve 4C sigorta kolları için ayrı ayrı listelenen uygulamalar içerisinden bağlı bulunan hizmet bilgisi seçeneğine tıklanması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda SSK sigortalısının e-Devlet SSK sorgulama işlemi sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A sigorta hizmetleri listesindeki ‘4A hizmet bilgisi’ seçeneğine tıklamaları gerekiyor. Bu şekilde sigorta sorgulamasını yapan SSK sigortası mükellefleri SSK sicil numarası, işe ilk giriş tarihi, güncel prim ödeme gün sayısı, güncel hizmet süresi, işe giriş ve çıkış tarihleri, dönem bazında prim ödemeleri ve toplam kazanç gibi sigorta bilgilerinin en güncel ayrıntılarına kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. İnternete bağlanılabilen her yerden bu sigorta sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.