Gündem TC kimlik no ile SSK hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama ekranı

TC kimlik no ile SSK hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama ekranı

06.01.2016 - 11:19 | Son Güncellenme:

SGK sorgulama ekranına giriş yaptıktan sonra bağlı olduğunuz kuruma ait hizmet dökümü belgenizi alabilirsiniz. TC kimlik numaranız ve şifrenizle de SSK sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Devamı haberimizde.

TC kimlik no ile SSK hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama ekranı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından son yollarda internet altyapısı son derece aktif bir şekilde kullanılıyor. Özellikle vatandaşın sigorta ve emeklilik işlemlerinde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesini sağlamayı amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu2nun dijital platform üzerinde oluşturduğu geniş bir online hizmet ağı bulunuyor. Sigorta mükelleflerinin ve emeklilerin internete erişim sağlayabildikleri her yerden kullanabilme şansına sahip oldukları bu dijital Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri arasında SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti de bulunuyor ki böylelikle SSK sigortalısının güncel sigorta bilgilerini internet üzerinden alabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı içerisinde sigorta mükelleflerine yönelik olarak oldukça geniş kapsamlı hizmet çeşitliliği bulunuyor ki böylelikle sigorta mükelleflerinin internete erişim sağlayabildikleri her yerden çok daha geniş bir kapsamda dijital sigorta hizmetlerinden yararlanabilmesine yardımcı oluyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulaması ağı, günümüz modern Türkiye’sinde internet teknolojilerinin vatandaşa sundukları hizmetlerinde aktif olarak kullanan tüm kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları ağları içerisinde en geniş kapsama sahip olan online hizmet ağı olarak öne çıkıyor. Bu durum sigorta mükelleflerinin ve emeklilerin hemen hemen her işleminde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisinin sağladığı yeni nesil olanaklar ile birlikte internete çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde bulunulan her yerden erişim sağlanabiliyor olması internet üzerinde yer alan hizmetlerin internetin popülerleşmesi ile çok daha geniş kapsama ulaşmasına yol açıyor. Son yıllarda yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulan ileri nesil mobil teknoloji ile birlikte bulunulan her yerden internete erişim sağlanabiliyor olması pek çok alandaki işlemde olduğu gibi sigorta işlemlerinde de internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri artık sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Özellikle de internete erişim sağlanabilen her yerden en güncel ve en ayrıntılı SSK sigorta bilgilerini alabilme imkanına sahip olmak, SSK sigortalısının sigortasına ilişkin olarak en çok merak ettiği konularda internet hızında bili alabilme imkanına sahip olmasını sağlıyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması sayfasından sadece birkaç dakika içerisinde SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Üstelik günümüzde SSK sigortalısı E-SGM uygulaması üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde şifresiz ve T.C. kimlik numarası ile sigorta sorgulamalarını yapabiliyor.

Haberin Devamı

Ancak son birkaç aydır Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde yer alan E-SGM uygulamasında bakım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor olması nedeni ile SSK sigortalısı E-SMG uygulama sayfasına erişim sağlayamıyor. Henüz ne zaman açılacağı ve hizmete sunulacağına ilişkin bulunmayan E-SGM uygulaması yerine geçici bir süreliğine internette SSK sorgulama işlemleri sadece e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Türkiye’de internet altyapısını kullanarak vatandaşa dijital kamu hizmetleri sunan her bir kamu kurumunun yer aldığı bir kamu portalı olan e-Devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan online hizmetlerde bulunuyor. Bu sayede SSK sigortalısı SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini e-Devlet sistemini kullanarak da sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Ancak SSK sigortalısının e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştireceği her işlemde olduğu gibi e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirmesi gerekiyor. E-Devlet sisteminin sisteme giriş ekranında vatandaşlar kimlik doğrulamaları için 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanabiliyor.

Haberin Devamı

Bu yüksek güvenlikli giriş yöntemleri ise ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemleri şeklinde sıralanıyor. Bu şekilde vatandaş son derece pratik bir şekilde en yüksek güvenlik önlemleri içerisinde sanal devlet portalı e-Devlet sistemine giriş yaparak, birkaç dakika içerisinde SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. SSK sigortalısı e-Devlet sistemi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-hizmetler sayfasındaki hizmet listesi içerisinden ‘4A hizmet bilgisi’ ekranını kullanarak SGK hizmet dökümlerini kolay bir şekilde başka ek bir bilgi girmesine gerek olmadan görebiliyor.