Gündem TC kimlik no ile SSK sorgulama öğrenme ve SGK sorgulama ekranı burada!

TC kimlik no ile SSK sorgulama öğrenme ve SGK sorgulama ekranı burada!

21.12.2015 - 22:33 | Son Güncellenme:

TC kimlik numaranız ile SSK sorgulamanızı yaparak hizmet bilgilerinizi öğrenebilirsiniz ve SGK sorgulama ekranından bu işlemlere ulaşabilirsiniz. Nasıl yapacağınızın bilgisini haberimizden öğrenebilirsiniz.

TC kimlik no ile SSK sorgulama öğrenme ve SGK sorgulama ekranı burada

SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmetidir. SGK hizmet dökümü belgesinde emeklilik ve sigorta bilgileri yer almaktadır. Yani Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir şekilde çalışan vatandaşların sigorta ve emeklilik bilgileri bu belgede yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar için bu belgenin önemi fazladır. SGK hizmet dökümü belgesi ile birlikte SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihinizi, sigortalı olarak çalıştığınız ay sayısı gibi bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz. Bu bilgilerin hayatımızdaki yeri önemlidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun bazı internet uygulamalarında bu bilgiler istenmektedir. Mesela emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınız emekli maaşı hesaplama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Ya da tam olarak ne zaman emekli olacağınız bilmiyorsanız ne zaman emekli olurum ile emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm bu hizmetleri kullanabilmek için ise bazı emeklilik ve sigorta bilgilerinizi bilmeniz gereklidir. İşte bu bilgilerin hepsine SGK hizmet dökümü ile ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. Ama son yıllarda gelişen internet teknolojisi sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. İnternetin verdiği kolaylığa ulaşan vatandaşlar neredeyse bütün işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde internet teknolojisini en iyi kullanan kurumların başında gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu geliştirdiği internet sayfası üzerinden bir çok hizmeti sağlamaktadır. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden işlemlerini gerçekleştirebilir. SGK hizmet dökümü belgesine de buradan ulaşabildiği gibi SSK sorgulama işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet sistemi altında yer aldığı için Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması E-Devlet ile bağlantılıdır. Yani Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden işlem yapmak isteyen vatandaşlar E-Devlet sistemine yönlendirilir.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesine giriş yaptıktan sonra üst taraftaki bölümlerden E-SGK seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfada Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebileceğiniz işlemler yer almaktadır. Bu bölüm E-Devlet sistemi ile bağlantılı olduğu için bu sayfadan gerçekleştireceğiniz işlemlerin hepsi için E-Devlet sistemine yönlendirilirsiniz.

Ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşların internet uygulamaları tek bir çatı altında toplanmıştır. E-Devlet adı verilen bu sistem sayesinde vatandaşlar tek bir sisteme giriş yaparak bütün uygulamalara ulaşabilir. Sosyal Güvenlik Kurumuna da E-Devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Sisteme giriş yaparak gerçekleştirmek istediğiniz işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet ana sayfasında bulunan sisteme giriş linkin tıkladıktan sonra sisteme giriş işlemine başlayabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kimlik doğrulama sayfasında E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için farklı giriş yolları bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yollarından bir tanesi olan E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçtikten sonra sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir.

Haberin Devamı

E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü belgesi ve SSK sorgulaması için ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sistemine kayıtlı bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden S harfini seçmelisiniz. S harfi ile başlayan kurumlar karşınıza geldikten sonra kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü seçeneğini seçerek SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir. 4B hizmetleri bölümü altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçerek bağ-kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir. Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4C hizmetleri bölümü altından 4C hizmet bilgisi seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir.