Ekonomi TEB’den fintek atağı

TEB’den fintek atağı

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “TEB olarak bankacılık ve finans dünyasını değiştirecek teknolojilerin Türkiye’den çıkacağına inanıyoruz” dedi.

TEB’den fintek atağı

TEB Fintech Future Four Programı ve Nestholma ile yapılan işbirliğine ilişkin bilgi veren Mendi, “Yenilikçi finans teknolojileriyle finans sektörünün bir arada yaşaması gerekiyor. Geçen yıl başlatığımız TEB Fintech Future Four Programı ile start-up’ları desteklemeyi ve onlarla sektöre yeni ve farklı ürünler sunmayı hedefledik” dedi. Mendi, programın bu yıl yarışma değil, bütün yıl boyunca başvuruların alınacağı ve parlak fikirlerin bekleneceği bir platforma dönüştüğünü söyledi. Mendi, “Böylece herhangi bir zaman kısıtlaması olmaksızın geleceğin finans dünyasını şekillendirecek start-up’lar istedikleri dönemde programa başvurarak açılan çağrılara uygun projelerini sunabilecek” dedi.

Haberin Devamı

Mentorluk yapıyor

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mendi., start-up’lara projelerinin ilk müşterisi olma ve ticarileşmede gereken mentorluk hizmetlerini verdiklerini belirti.

Nestholma TEB’i seçti!

Gökhan Mendi, Kuzey Avrupalı Fintech Hızlandırıcı Programı Nestholma ile danışman ortak olarak projelerini yeniden düzenlediklerini söyledi. Kuzey Avrupa’nın fintekler alanında en önde gelen teknolojilerin yaratıldığı, dünya çapında bir merkez olduğunu kaydeden Mendi, “Nordea, British Telecom, Microsoft ve Nokia gibi büyük teknoloji şirketlerinin dönüşümlerini yöneten Nestholma, farklı coğrafyalara açılma vizyonu ile 5 ülke seçti. Biz, girişimcilik ekosisteminin bütün halkalarında Girişim Bankacılığı’ndan TEB Özel Melek Yatırımcılık Platformu’na ve TEB Özel Yatırımcı Kulübü’ne kadar hayata geçirdiğimiz projelerle Kuzey Avrupa yaklaşımının Türkiye’de çalışmak istediği tek partner olduk” dedi.