Ekonomi TEB maratonunda ekipler nakite çözüm için çalıştı!

TEB maratonunda ekipler nakite çözüm için çalıştı!

24.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 17-19 Haziran tarihlerinde Saklıköy’de düzenlenen BNP Paribas International Hackathon’a ev sahipliği yaptı.

TEB maratonunda ekipler nakite çözüm için çalıştı

8 ülkede eşzamanlı olarak 48 saat boyunca devam eden Hackathon’da yaklaşık 100 FinTech, iki tema altında müşteri deneyiminde fark yaratmaya yönelik yazılım geliştirdi.

Haberin Devamı

Jürinin değerlendirmekte zorlandığı birbirinden değerli projeler arasında dereceye giren ilk iki proje 20’şer bin TL’lik para ödülüne kavuşurken, iki girişimci takıma da 10’ar bin TL’lik jüri özel ödülü verildi.

Bu yılın temaları doğrultusunda 48 saat boyunca ev almak isteyenlere ve nakite ihtiyacı olan KOBİ’lere çözüm üretmeye yönelik proje geliştiren girişimciler, TEB ve diğer sektörlerden gelen uzmanlardan da mentorluk desteği aldı.

Jüri değerlendirmesinin ardından ‘Birlikte Al’ ekibi birinci olurken; ‘Hesap Kurdu’ ekibi ikinciliği elde etti. ‘FonZip ve OrcaTeam’ ekibi başarılı uygulamalarıyla jüri özel ödülüne layık görüldü. Geliştirdikleri projelerin tüm haklarının yanısıra toplamda 60 bin TL’lik para ödülü kazanan girişimciler, TEB Girişim Evi’nden de danışmanlık desteği almaya hak kazandı.