Gündem Tecavüzden korunmak için göğüslerini yok ediyorlar!

Tecavüzden korunmak için göğüslerini yok ediyorlar!

19.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamerun ve Nijerya gibi ülkelerde taş, çekiç veya spatula ateşte kızdırılarak kız çocuklarının göğsüne bastırılıyor. Normal bir göğse sahip olmayan genç kızlar böylece tecavüzden korunmaya çalışılıyor...

Tecavüzden korunmak için göğüslerini yok ediyorlar

Birleşmiş Milletler’in hazırladığı rapora göre, dünya genelinde 3.8 milyon genç kadın, ‘göğüs düzleştirme’ işlemine mağruz kaldı. İşkenceyi andıran bu yöntem, genç kızların ergenliğe girdiğini saklamak ve onları tecavüzden korumak kendi anneleri tarafından uygulanıyor. Tecevüz oranlarının yüksek olduğu Kamerun, Nijerya ve Güney Afrika gibi ülkelerde; taş, çekiç veya spatula ateşte kızdırılarak genç kızların göğüslerine bastırılıyor. Annelerin yüzde 58’inin cinsel istismara uğradığı bu ülkelerde, kızlarının da tacize maruz kalmasını istemeyen anneler 11 ile 15 yaş arasındaki çocuklarına bu yöntemi uyguluyor.

Haberin Devamı

‘Bazen nefes alamıyorum’

Annelerin kızlarının daha az dikkat çekeceği düşüncesi ile başvurduğu uygulama, ergenlikte gelişimin bastırılması nedeniyle ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Kanser, çıban, sütün kesilmesi, enfeksiyon, kist gibi sağlık sorunlarına neden olan ‘göğüs düzleştirme’, birçok toplumda ‘geleneksel’ bir yöntem olarak görülüyor. Zengin aileler, kızgın çekicin bastırılması yerine esnek bir kemeri büyümekte olan memenin üzerine bastırma yolunu tercih ediyor.

Fransız fotorafçı Gildas Pare’nin genç kızların nasıl etkilendiğini anlamak için bu yönteme mağruz kalmış kişilerle konuştu. Esnek kemer yöntemi uygulanan 9 yaşındaki Manuella “Bazen nefes alamıyorum. Beni korkutuyor. Annemin bunu neden yaptığını anlamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

23 yaşındaki Emmanuelle ise 13 yaşında uğradığı tecavüz sonucu doğurduğu çocuğunu emziremediğini söyledi.