Eğitim TED Rönesans Koleji sanatla dolu bir yıl geçirdi!

TED Rönesans Koleji sanatla dolu bir yıl geçirdi!

03.08.2015 - 11:17 | Son Güncellenme:

Öğrencilerinin kendilerine has dünyalarındaki cevherleri açığa çıkarmak için farklılaştırılmış eğitim felsefesine dayanan eğitim-öğretim anlayışını temel alan TED Rönesans Koleji, proje tabanlı, yaşam temelli, farklılaştırılmış ters yüz edilmiş sınıflar (DifferentiatedflipClassroom) gibi birçok yenilikçi yöntem ve teknik kullanarak öğrencilerini geleceğin dünyasına hazırlıyor.

TED Rönesans Koleji sanatla dolu bir yıl geçirdi

TED Rönesans Koleji: “Çocukların kendilerini keşfetme süreçlerinde sanat büyük rol oynuyor”

Haberin Devamı

Faaliyete 2014 Eylül ayında geçen TED Rönesans Koleji, milli eğitim müfredatının yanı sıra Türk Eğitim Derneği komisyonlarının oluşturduğu kitaplar, eğitim öğretim materyalleri, yaşam becerileri ve değerler eğitimi olan Quest Programı ile yabancı dil eğitiminde uluslararası geçerliliği olan Cambridge Eğitim Programları’nı uygulama ve değerlendirme yetkisine sahip. TED Rönesans Koleji, sanattan spora, dijital teknolojiden iletişime, müzikten dansa her alanda düzenlenen etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilerini “yaşama” uluslararası standartlarda hazırlıyor.

Modern donanımlı sınıfları, fen bilimleri, bilgisayar ve 3D laboratuvarları, kütüphanelerin yanı sıra kulüp odaları, müzik, görsel sanatlar ve yaratıcı drama atölyeleri, tenis kortları, dans ve spor salonlarındaTED Rönesans Koleji öğrencilerinin ihtiyaç duyacakları tüm olanaklar sağlanırken, kendi ilgilerini keşfetme yolculuğunda onların beceri ve kimlik gelişimlerine destek olunuyor.

Haberin Devamı

Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan ve öğrencilerine hayat boyu sürecek başarının yolunu açmayı hedefleyen TED Rönesans Koleji, öğrencilerinin gelişiminde yaratıcılığın ve sanatın büyük katkısı olduğuna inanıyor. Öğrencilerini bu yönde her zaman destekleyen TED Rönesans Koleji, sanatsal aktiviteleri eğitimin önemli bir parçası olarak görüyor.

Düzenlediği etkinlikleri çocukların ilgi, ihtiyaç, yaş ve eğitim özelliklerini karşılayacak şekilde seçen TED Rönesans Koleji, çocuklar için ‘sosyal oyunu geliştirmek, oynamaları için cesaretlendirmek ve güvenli öğrenme çevresi yaratmak’ unsurlarını öncelikleri arasında tutuyor. Kolej, bu öncelikleri sanatsal etkinliklerine de yansıtarak yıl boyunca birçok sanatsal etkinlik ve atölyeyi hayata geçirdi. TED Rönesans Koleji Müdürü ve Pedagog İpek Ak, öğrencilerinin sanatsal aktivitelerle desteklenen bir eğitim almalarından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Çocukları kendilerini keşfetme süreçlerinde onları çok seçenekli ortamlarla karşılaştırmak gerekir. Sanat da onlara sunmamız gereken en önemli alanlardan birini oluşturuyor.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğrenciler usta isimlerle bir arada

TED Rönesans Koleji öğrencileri, yıl boyunca öğretmenleri ile birlikte birçok oyun sahneledi, tiyatro oyunları izledi. Müzik ve Görsel Sanatlar dersleri ayrıca kulüp etkinlikleri kapsamında resim, müzik ve edebiyat alanlarında birçok çalışma ve atölye gerçekleştirdi. Yerli Malı Haftası’nda ülke zenginliklerini anlatan harita çalışması hazırlayan ve tohum kumbarası tasarlayan öğrenciler yemek yazarı Refika Birgül ile de bir atölye gerçekleştirdi. Yerli malı kullanma bilincini tekrar hayata geçirmek isteyen öğrenciler, Refika Birgül ile hazırladıkları bir kitaba imza attı. Kitap 22.000 okuyucuya ulaştırıldı.

Kütüphaneler Haftası’nda ise öğrenciler, ünlü yazarlar Mine Soysal, Tülin Kozikoğlu, Sara Şahinkanat, mizah ustası Cihan Demirci, görsel tasarım sanatçıları Nazan Tacer ve Hamit Annakile hafta boyunca düzenlenen söyleşi ve atölyelerde bir araya geldi. TED Rönesans Koleji öğrencileri topladıkları kitaplar sayesinde İstanbul’da bulunan bir lisenin kütüphanesinin kurulmasını sağladı ve kamu alanlarına “Kitap Bırakma Projesi” ile farklı illerde kamuya açık okuma ortamları oluşturdu.

Haberin Devamı

TED Rönesans Koleji Genç Kalemler Kulübü üyeleri TED Alkış adında bir dergi hazırladı, ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen’in de içinde bulunduğu önemli sanatçılarla röportajlar gerçekleştirdi.

Yıl boyunca kültürel alanda birçok yarışmaya katılan TED Rönesans Koleji öğrencileri önemli başarılara imza attı. LionsUluslararası Barış Posteri “Günümüz Dünyasında Benim Yerim” konulu yarışmada birincilik ve beşincilik,

RFŞ Orient Express Masal ve Öykü Yazma Yarışmasında üçüncülük ve üstün başarı belgesi, “Geleceğin Gözüyle Güvenilir Gıda” konulu resim yarışmasında Maltepe ilçe birinciliği, okullararası DestinationImagination Takımları Yarışması üçüncülük, TED okulları arasında düzenlenen öykü yarışmasında “Türk Eğitim Derneğinin Bir Üyesiyim, Yarınların Meşalesiyim” öyküsüyle ikincilik ve daha birçok yarışmada TED Rönesans Koleji öğrencileri derece sahibi oldu. TED Rönesans Koleji 2015-2016 yılında da öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdiği sanatsal etkinliklerini artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

TED Rönesans Koleji sanatla dolu bir yıl geçirdi

LEED ALTIN SERTİFİKALI İLK ÖZEL OKUL

Türkiye’de, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan LEED Altın Sertifika’yı almaya hak kazanan ilk kolej olan TED Rönesans Koleji’nde tüm ayrıntılar, öğrencilerin konforunu artırmak ve çevreyi korumak önceliğiyle tasarlandı.

Anasınıfından itibaren 7. sınıf dahil eğitim veren kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. İngilizce dil eğitiminde Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanmış ve TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı uygulanıyor. Çağdaş eğitim sistemine bir yenisini daha ekleyen Kolej, dünya çapında en çok tanınan sertifikalardan biri olan “Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası’nı (IGCSE) da alarak öğrencilerini, dünyanın her yerinde yükseköğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynağa kavuşturdu.

TED Rönesans Koleji Hakkında:

Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji, 2014-2015 eğitim öğretim yılında İstanbul Küçükyalı’da faaliyete geçti. Rönesans Eğitim Vakfı iştiraki olan okuldan elde edilen gelir yine eğitime aktarılacak.

TED Rönesans Koleji, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde, deneyimli Türk ve yabancı öğretmenleriyle eğitim verecek. 2015-2016 yılı için anaokulundan itibaren 7. sınıf dahil olmak üzere öğrenci alan kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor.

Toplam 20.000 metrekarelik alanda 1.200 öğrenciye eğitim verecek TED Rönesans Koleji, 38 milyon TL yatırımla kuruldu. Okul; kapalı spor salonu, çok amaçlı salon, sanat atölyeleri, hobi ve etkinlik alanlarını içeriyor. Yaklaşık 8.000 metrekarelik açık alanda ise 3 basketbol sahası, etkinlik alanı, oyun terası ve bahçeler bulunuyor. Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve Dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan LEED Altın Sertifika’yı almaya hak kazanan ilk kolej olan TED Rönesans binası, tamamen çevreci bir yaklaşımla tasarlandı.

Koleje Cambridge Sertifikası

Dünya vatandaşları yetiştirme amacıyla yola çıkan TED Rönesans Koleji, bu çerçevede önemli bir uygulamaya da imza attı. Kolej, Kasım 2014 itibariyle "Cambridge Eğitim Programlarını Uygulama ve Değerlendirme" yetkisine sahip uluslararası okul olma statüsü kazandı. Yabancı dil eğitiminde dünyaca kabul gören bu sertifika kapsamında, eğitime öğrenciden değil öğretmenden başlanıyor. Eğitim alan öğretmenler de, öğrencilere farklı düşünme, üretici gelişim, düşünebilme yetisi, analiz becerisi, üretme, sentezleme amaçlarını da içeren eğitimler veriyor.