Gündem Tedbirler alacağız cümle âlem bilsin

Tedbirler alacağız cümle âlem bilsin

25.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sınır güvenliği hakkında “Her türlü tedbiri alacağımızı da cümle âlemin bilmesini isteriz” diyen Davutoğlu, “Bu hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir” açıklamasında bulundu

Tedbirler alacağız cümle âlem bilsin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, düşürülen Rus uçağıyla ilgili mesajlar verdi. Ulusal güvenliği için Türkiye’nin her türlü tedbiri alma hakkı olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, düşürülen uçakla ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

- CÜMLE ALEM BİLSİN: Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz. Bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım. Herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz.

- ULUSLARARASI HAKKIMIZ: Uyarılara rağmen, geçen Pazar günü Çankaya’da yaptığımız güvenlik zirvesinde teyit etmemize rağmen hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir.

Haberin Devamı

- GELİN ATEŞİ SÖNDÜRELİM: Uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunuyorum. Gelin Suriye’deki ateşi söndürelim. Suriye halkı barış ve onur içinde yaşamayı hak eden bir halktır. Türkiye ve çevresinde barışı ikame etmek için ne gerekiyorsa yapacağımızdan emin olunmalı.