Gündem Tehcir dünyaya filmle anlatılacak

Tehcir dünyaya filmle anlatılacak

08.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ermeni diasporasının tezlerine karşı Türkiye’nin ‘Kalbimdeki Delik’ adıyla 1915 tehcirini anlatan bir film hazırladığı öğrenildi. Filmin çekimlerine önümüzdeki aylarda Iğdır’da başlanacak

Tehcir dünyaya  filmle anlatılacak

Ermenistan ve diaspora, sözde Ermeni soykırımı iddialarının 100. yılı için hummalı çalışma yürütürken, Türkiye de karşı atağa geçiyor. Türkiye, 1915 olaylarını anlatan filmle Ermeni sorununu dünyaya anlatacak. Filmin adının, “Kalbimdeki Delik” adını taşıyacağı ve çekimlerinin Iğdır’da gerçekleştirileceği öğrenildi. Türkiye ayrıca Google gibi arama motorlarında Ermeni soykırımı iddialarına karşı Türkiye’nin tezlerini anlatan verilerin girilmesini sağlayacak.

Ermenistan da film çekiyor
Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanlığı bürokratları, önceki gün TBMM’de Dışişleri Komisyonu üyelerine, 2015’e 100. yılına girecek 1915 olaylarının yıldönümüne yaklaşılırken ortaya çıkan tabloyu anlatan brifing verdi. Dışişleri bürokratları ise Ermeni sorununun tarihsel kökenleriyle ilgili Rus arşivlerinde 4 akademisyenin çalışma yürüttüğünü dile getirdi.
Ermenistan’ın 100. yıl için, “Yaralı” adlı bir film çekmek için dünyaca ünlü yıldızlara başrol teklifleri götürürken, toplantıda Türkiye’nin de film çekmek için kolları sıvadığı açıklandı. Türkiye’nin çekeceği filmin adının “Kalbimdeki Delik” adını taşıyacağı ve çekimlerine birkaç ay içinde Iğdır’da başlanacağı bilgisi verildi. Toplantıda 1915 olaylarına anlatan bir filmin yanı sıra sanal alemde de Ermeni iddialarına karşı harekete geçileceği anlatıldı. Bürokratlar “sanal alemde internete girdiğinizde Ermeni yazdığınızda neler çıkıyorsa onlara karşı Türkiye’nin de tezlerine ulaşılacak. Bu veri girişini sağlamak içni çalışmalar yürütülüyor” dedi.

Karşı tezler internete girecek
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “İkinci bir toplantı daha yapacağız. 100. yılı yaklaşan sözde Ermeni iddiaları için karşı strateji belirleniyor. Google’a girdiğinizde Ermeni iddialarına karşı Türkiye‘nin soykırım yapılmamıştır tezlerini anlatan bilgiler, belgeler yer alacak. Bu amaçla sanal ortam teknik takibe alınarak oradan çıkan verilere karşı veri girilmesi çalışması yapılacak” diye konuştu.