Eskişehir Teı'de 36 Kursiyer İşbaşı Yaptı

Teı'de 36 Kursiyer İşbaşı Yaptı

13.02.2018 - 17:49 | Son Güncellenme:

.

Teıde 36 Kursiyer İşbaşı Yaptı

Eskişehir’de faaliyetlerini yürüten Tusaş Motor Sanayi A.Ş. (TEI) bünyesinde bulunan bir ambulansı İl Sağlık Müdürlüğüne hibe ederken İşbaşı Eğitim Programına katılan 36 kursiyer de işbaşı yaptı.
Ülkemizin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren TEI, faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor. Bu kapsamda çalışmalarını hızlandıran TEI, İşbaşı Eğitim Programı kursiyerlerinin istihdam töreni, TEI’ye Ait Ambulansın İl Sağlık Müdürlüğü’ne hibe edilmesi töreni ve Güvenlik Kamera İzleme Merkezi açılış törenlerini gerçekleştirildi. Açılışa Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Tusaş Motor Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, TEI çalışanları katıldı.

"Ordular yerli ve milli silahlara sahip oldukça daha da güçlü oluyorlar"
Açılışta Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde düzenlenen Zeytin Dalı Harekatına değinen Vali Özdemir Çakacak, milli ve yerli sanayinin önemine dikkat çekti. Vali Çakacak, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz 20 Ocak tarihinde Afrin’de Zeytin Dalı Harekatını başlattı. Bu harekatın meşruiyeti uluslararası hukuk kurallarından, Birleşmiş Milletler kararlarından almakta ve amacı orada bulunan terör unsurlarının komşu illere, ilçelere, insanlarımıza zarar vermelerini önlemek ve orada yerlerinden edilmiş masum insanlara huzur ortamı sağlamaktır. Özellikle bu harekat bize göstermiştir ki ordular yerli ve milli silah ve mühimmatlara sahip oldukça daha da güçlü oluyorlar. Hükümetimizin savunma sanayinin güçlenmesine yönelik projelerin güçlendirilmesine yönelik projeleri kapsamında yüzde 65’i aşan yerli üretime ulaştı. TEI, TUSAŞ, ASELSAN, ROKETSAN gibi son derece değerli kuruluşlarımız son teknolojiyi kullanarak ülkemizin güvenliği açısından büyük ve önemli görevler üstlenmektedirler” ifadelerini kullandı.

"Şimdiye dek 120 arkadaşımızı iş bölümlerine kazandırdık"
TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit ise şimdiye dek program dahilinde 120 kişiye iş fırsatı sunulduğunu belirterek, hibe ettikleri ambulansın da hizmete gireceği için mutlu olduklarını söyledi. Akşit, "Aslında birkaç ay önce yapacaktık ama nasip bugüneymiş. Kısaca özetlemek gerekirse, bugün 3 töreni bir arada yapacağız. İlki, biz TEI olarak ara eleman deniliyor kalifiye eleman sıkıntısından bahsediliyor. Ara eleman demeyelim ana eleman diyelim. Bu arkadaşlarımız bizim makinelerimizi kullanacak, titanyum gibi zor alaşımları istenen şekilde işleyebilecek şekilde bir yetkinlikte mezun olamıyorlar. Biz şimdiye dek 120 arkadaşımızı iş bölümümüze kazandırdık. Bunun dışında bizim sınavları geçemeyen arkadaşları da, sonuçta 5 ay eğitim almış oluyorlar ve kaliteli bir sınıfa yükselmiş oluyorlar. En zor uçak motoru parçalarını işleyecek düzeyde olmasa bile Eskişehir sanayisinde iş imkanları mutlaka sunuluyor. İkinci olarak geçmiş dönemde buraya ambulans alınmış. Ama uzun süredir kullanılmıyor. Allah’a şükür hiç ihtiyaç olmadı. Burada boş duruyor ama şehirde her gün yüzlerce 112 çağrıları alınıyor. Biz de burada boş duracağına bunu devredelim dedik. Onlar da nerede ihtiyaç varsa orada milletimizin hizmetine girsin" dedi.
Konuşmaların ardından İşbaşı Eğitim Programına katılarak iş sahibi olan 36 kişiye kimlik kartları verildi. Ardından, TEI tarafından Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne hibe edilen ambulansın anahtarı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’a verildi. Son olarak Güvenlik Kamera İzleme Merkezinin açılışının ardından program son buldu.