Gündem Tek bir akrabam Sur’da çakıl taşı aldıysa, istifa ederim...

Tek bir akrabam Sur’da çakıl taşı aldıysa, istifa ederim...

16.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, akrabalarının başta Sur’da olmak üzere rant sağladığı iddialarına, yanıt verdi.

Tek bir akrabam Sur’da çakıl taşı aldıysa, istifa ederim...

TRT Haber’de konuşan Ensarioğlu, açıklamalarından satır başları şöyle:

-ACINACAK BİR DURUM: (‘Akrabalarının başta Sur’da olmak üzere rant sağladığı’ iddiası) HDP’nin sayın genel başkanı grup toplantısında, ‘Bir Diyarbakır milletvekili Sur’daki ihaleleri yüzde 10 karşılığı satmış ve bunu da ispat ederim’ diyor. Havaalanında biri konuşurken, biri duymuş. İspatı bu. Peki bunu duyacağınıza, dönüp sorsanız, ‘Yahu Sur’da hiç ihale oldu mu?’ diye.
- FİRMALARIM YOK: İkincisi Kâmuran Yüksek, “Sur’a TOKİ girecek, rant alanları sağlanacak” diyordu. Biz de sayın Başbakana rica ettik, “Peki TOKİ girmesin, Kültür Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü kendi eserlerini onarsın, Şehircilik Bakanlığı bu işle muhatap olsun” dediler. Bu sefer de “TOKİ, girmeyecek ama Ensarioğlu’nun firmaları girecek” diyor. Benim firmalarım yok. Bu kadar insan ölmüş, bu kadar yıkım olmuş, bunun üzerinden rant sohbeti yapmak ahlaksızlıktır.
- İSTİFA EDERİM: Yine onların Gündem gazetesi, ‘Efendim Ensarioğlu, Sur’da tapu topluyor’, diye. Bu tamamen düzmece yalan ve eğer böyle bir şey söylemişse, o da onların adamıdır. Ensarioğlu olarak benim öz akrabam 20 bin kişi Diyarbakır’da. Benim akrabalarım ve yakınlarımdan bir tek kişi, Sur’da bir çakıl taşı almışsa son 20 yılda, ben istifa ederim.
- HALK İYİ BİLİR: Güneydoğu’daki bütün ihalelerden, müteahhitleri dağa götürüp yüzde 10 alanları bu halk iyi biliyor. Ey Kâmuran Yüksek, senin belediyelerinde belediye başkanlarının üzerindeki hiçbir resmi yetkisi olmayan o komisyonları, belediyeye selam veren herkes iyi bilir. Beni o alana çekmesinler perişan olurlar. Ben onlar hakkında çok şey biliyorum beni konuşturmasınlar.
- TAPU DEVRİ YAPAMIYORLAR: Diyarbakır’daki hangi arsa kimindir? Neye karşı imar değişikliği yapılmıştır? Neler olup bitiyor? Paralar nereye gidiyor? Kim yapıyor? Bunların hepsini biliyorum. Bütün belediyelerde, imar değişikliklerinin, belediyede hiçbir resmi görevi olmayan birilerinin talimatıyla nasıl değiştirildiğini, başkanla değil, kiminle muhatap olması gerektiğini herkes iyi bilir. Biz kamulaştırma kararıyla Sur’da milletin evinin elinden alınmasını da engelledik. Tapu devri yapamıyorlar şu anda.
- DURAN KALKAN DEVREYE GİRER: Beni itibarsızlaştıranlar itibarını kaybeder ve bununla da baş edemediği zaman hemen devreye Duran Kalkan girer. 3-5 gün önce yaptığı açıklamada, ‘Galip Ensarioğlu’na bunu bırakmayız, hesabını sorarız’ diyor. Yani onların siyaseten baş edemediği noktada, hesabına gelmeyen sesi ortadan kaldırmak gibi bir demokratik yöntemleri de vardır.

Yazarlar