Geri Dön
Tek kulaklık devri bitiyor: iPhone'lar birden fazla kulaklığı destekleyecek

Tek kulaklık devri bitiyor: iPhone'lar birden fazla kulaklığı destekleyecek

Apple, yeni iPhone'larda çiftleri sevindirecek bir adım attı. Artık bir set kulaklığı iki kişi bölüşmeyeceğiz, kablosuz bağlantı sayesinde birden fazla kulaklığı aynı telefonda kullanabileceğiz. Müzik paylaşılacak, kulaklıklar ise özgür kalacak!

Andaç Üzel
Andaç Üzel

'Bir şey izletmek' ve 'bir şey dinletmek' heyecanıyla arkadaşlarımızla, eşimizle, ailemizden birileriyle çok fazla paylaşıyoruz kulaklıklarımızı. Paylaştığımız kulaklıklar, bir kulağımızda ses varken diğerinde ses olmamasına neden oluyor haliyle. Bu da hareket alanını kısıtlıyor, duyduğumuz sesleri azaltıyor, seyir veya dinleme zevkini kısıtlıyor. Eh, böyle olunca insan paylaştığı müzik ya da videodan pek de tatmin olmuyor...

Haberin Devamı

Çözüm aslında basitmiş

Çözüm bazen insanın gözünün önündedir ama görmeyiz ya, bu mağduriyetin de çözümü oldukça basitmiş: Birden fazla kulaklığa erişim imkanı sağlayan telefonlar üretmek!

Apple ilk kez getiriyor

Daha önce Samsung'un bazı modellerinde kullandığı bu fazladan kulaklık teknolojisi, basit bir kablosuz bağlantı mantığına dayanıyor. Kablosuz kulaklığınız varsa, tertemiz bir ses dağıtımıyla birden fazla kişiye 'yer' açabiliyorsunuz telefonunuzda. Ancak nedense Apple için 'yeni' bir teknoloji bu. Daha önce denenmediği için eğlenceli bir deneyim olacağını da tahmin etmek zor değil.

Çiftler artık daha rahat olacak

Birlikte zaman geçiren çiftler için ideal bir teknoloji. Çok da verimli olacak gibi görünüyor. Bir yandan da 'sessiz disko' yaratıp hep birlikte evi bir dans pistine de çevirebiliriz belki. Herkesin kulağında kulaklıklar, evde çıt çıkmıyor ama aslında bangır bangır müzik var... Hayallerdeki partiler gerçek oluyor!

Haberin Devamı

andac.uzel@demirorenmedya.com

Bunlar da ilginizi çekebilir:

- Google'ın yeni çevirmen kulaklığı Pixel Buds
- 16 yıl boyunca aynı şarkıyı dinleyen kadın, komşularını çıldırttı
- Müzik dinlemek için 'telefon dışında' bir araca ihtiyaç var

Benzer İçerikler