Gündem Tek reçetede 92 bin TL’lik ilaç

Tek reçetede 92 bin TL’lik ilaç

12.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da kanser hastalarına, tarihi geçmiş ve bozuk ilaçları beşte biri fiyatına satan ve düzenledikleri usulsuz reçetelerle SGK’yı dolandıran Suriye uyruklu şahıslardan oluşan şebeke çökertildi...

Tek reçetede  92 bin TL’lik ilaç

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, aldığı ihbar ve yaptığı saha çalışmalarında soğuk zincirle tutulması gereken kanser ilaçlarını piyasaya süren bir şebeke belirledi. Yapılan araştırmada Suriyelilerden oluşan çetenin İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yakınlarındaki bir evde kaldıkları tespit edildi. Ev, fiziki takip yöntemiyle izlemeye alındı.

Haberin Devamı

Takipteki evde yangın

Araştırmalarda, şebekenin kanser ilaçlarını gerçek değerinin beşte biri fiyatına sattığı belirlendi. Şebekenin ilaçları nasıl temin ettiği araştırılınca, SGK’nın dolandırıldığı ortaya çıktı. Şüphelilerin bazı kanser hastaları adına çok sayıda ilaç yazdırdıkları tespit edilirken onkoloji tedavisi gören hastalara birçok ilde ve hastanede ilaç yazıldığı belirlendi. Bu ilaçların değerinin yüz binlerce lira olduğu öne sürüldü.

Polisin çalışmaları sürerken bir aydır takipte olan evde yangın çıktı. Önceki sabah saaat 05.00 sıralarında başlayan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, evde yapılan aramada 3 milyon 250 bin lira değerinde 2 bin 573 adet ilaç ele geçirildi. Evde kalan Suriyeli N.E.A., bir gün sonra düzenlenen operasyonla yakalandı. Olayla ilgili 3 kişinin ise arandığı belirtildi.

Haberin Devamı

92 bin liralık reçete

Aramalarda ayrıca bazı yazılı reçeteler de ele geçirildi. O reçetelerden birinde 92 bin lira, diğer bir reçetede 34 bin lira ilaç yazılı olması dikkat çekti. Reçetelerin gerçek olduğu öğrenildi. Karekodlarından o ilacın yazıldığı hastanenin Şanlıurfa’da olduğu belirlendi. Ancak hastaların yazılan ilaçlarla ilgili bilgisinin bulunmadığı, Şanlıurfa’ya hiç gitmediği tespit edildi.

Bazı hastalar adına ilaç yazıldığı için alacakları kotaların dolduğu da belirlendi. İlaçların nasıl yazıldığıyla ilgili çalışma başlatıldı.

4 liralık ilaç drajesi

Ele geçirilen ilaçların çoğunun da tarihinin geçtiği anlaşıldı. Bazı kanser ilacı kutularının içerisine ise farklı hastalıklarla ilgili ucuz ilaçlar konulduğu anlaşıldı. Bu kutuların da matbaada basıldığı öğrenildi. Paketi 14 bin lira olan bir ilaç kutusunda 4 liralık ilaç drajelerinin yer alması dikkat çekti.