Ege ‘Tek savaşımız barış için olsun’

‘Tek savaşımız barış için olsun’

23.04.2018 - 00:10 | Son Güncellenme:

Başkan Halil İbrahim Şenol, “Çocuklarımızın yüreğine sevgi tohumları ekiyoruz” dedi. Şenliğe katılan konuk ülkeler de barış mesajı verdi

‘Tek savaşımız barış için olsun’

21. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği, konuk ülkeler Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya, Litvanya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gana ile Batman ve Sivas’tan katılan ekiplerin katılımıyla başladı. Açılış resepsiyonunda konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Sevgi, barış ve kardeşlik ateşini, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyerek, 21. kez yakıyoruz. Her yıl şenliğimizde misafir ettiğimiz çocuklar ile konuk heyetler, yurt dışındaki gönüllü barış elçilerimiz oluyor. Şenliğimizle onların yüreğine sevgi, barış tohumları ekerek dünya barışına katkı koyuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şenliğe katılan konuk ülke temsilcileri ise dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayramın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı olduğunun altını çizdi. Yabancı konuklar Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözüne vurgu yaparak barış mesajı verdiler, ‘Tek savaşımız barış için olsun’ dediler.