Ekonomi Tek ses, tek yürek

Tek ses, tek yürek

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi yönetimi, Türk halkının omuz omuza 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine karşı durduğunu hatırlatarak Türk demokrasisinin artık sarsılmaz bir güç kazandığını vurguladı.

Tek ses, tek yürek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde ekonomi yönetiminden önemli mesajlar geldi.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 15 Temmuz’da bir kez daha hainlere asil duruşuyla cevap veren Türk milletinin mensubu olmaktan iftihar ettiğini belirterek, “Şehit ve gazilerimize borcumuzu ödemek mümkün değil ancak onların bu şuur ve idealini yaşatmak hepimizin milli görevi” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 15 Temmuz’un, Türkiye için olduğu kadar, yeryüzündeki tüm mazlum, mağdur milletler için ilham kaynağı, zulme başkaldırının, direnişin ve zaferin timsali olduğunu bildirdi.

Varank, 15 Temmuz 2016’da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızan ve 40 yılı aşkın süre boyunca sinsi virüs gibi ordu içinde yuvalanan Fetullahçı teröristlerin kanlı bir darbe girişiminde bulunduklarını anımsatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın cesur ve dirayetli duruşu, milletini sokağa çağırması, aziz milletimizin de bu çağrıya anında cevap vererek sokaklara akın etmesi, mermilere, zırhlı araçlara, tanklara, helikopter ve uçaklardan atılan bombalara gövdesini siper etmesi sayesinde alçak darbe girişimi durduruldu” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de darbeler döneminin 15 Temmuz’la kapandığını vurgulayan Varank, demokrasinin sarsılmaz bir güç kazandığını belirtti.

Sonsuza dek beraber

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye’nin büyük bir değişim sürecinden geçtiğini belirterek, bu değişimi gördüğü halde karşı olanların “Türkiye’nin içe kapanmasından, dünya ile kopmasından, küçülmesinden menfaat umanlar” olduğunu bildirdi.

Turhan, 15 Temmuz 2016’da halkın bütün siyasi görüşlerini, farklılıklarını, yaşam biçimlerini, inançlarını, kıyafetlerini, görüşlerini, aidiyetlerini bir kenara bırakarak, omuz omuza darbe girişimine karşı durduğunu, hainlerin doğrulttuğu namluların karşısında göğsünü siper ettiğini vurguladı.

15 Temmuz şehitleri gibi kahramanlar var olduğu sürece bu millet ve devletin ilelebet payidar kalacağının altını çizen Turhan, şunları kaydetti:

“Bu devlet, bu bayrak sonsuza kadar milletimizin birliği ile beraberliği ile canlı olacaktır. Ay yıldızlı bayrağımızı indirtmeyeceğiz, ezanlarımızı dindirtmeyeceğiz. Bu vesileyle, hayatları pahasına bu topraklara hayat veren 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, darbe girişimine karşı koyan tüm vatandaşlarımıza da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçtiğini belirterek, Türkiye’nin dimdik ayakta, çok daha güçlü bir halde olduğunu bildirdi.

Pakdemirli, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, “Allah bir daha bu millete böyle illet, böyle zillet vermesin. Tüm bu travmalara rağmen yönetim sistemini değiştirmiş, çok daha güçlü bir halde. Tek vücut, yek vücut olarak yoluna devam etmektedir” dedi.