Ege Tek yürek oldular

Tek yürek oldular

06.07.2018 - 23:27 | Son Güncellenme:

‘Çocuk İstismarı ve Çocuk Cinayetlerine Dur’ yürüyüşüne katılan binlerce Bucalı, dövizler ve sloganlarla yetkilileri acil önlem almaları için göreve çağırdı

Tek yürek oldular

Buca Belediyesi ile Kent Konseyi’nin düzenlediği yürüyüşte vatandaşlar, çocuk istismarı ve cinayetlerine karşı tek yürek oldu. Yürüyüş sonunda hukuki çalışma yapılması talebiyle başlatılan kampanyaya ilk imzayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina eşi Ahu Piriştina ile birlikte attı. İmza kampanyası, 13 Temmuz’a kadar Şirinyer İzban önünde kurulacak stantta sürecek.

Haberin Devamı

‘Onları dinleyin’

Bucalılara seslenen Başkan Piriştina, “Çocuklarımızın gözlerinin içine bakmalı, neler yaşadıklarını bizlere anlatmalarını sağlamalıyız. Dinleyip paylaşırsak ters giden durumlar varsa anlayabiliriz” dedi. Buca Kent Konseyi Başkanı Avukat Mürüvet Suatoğlu Balcılar da, 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 kayıp çocuk başvurusu yapıldığını, bu rakamın dünyadaki 16 ülkenin nüfusundan daha fazla olduğunu söyledi. Çocuklara yönelik işlenen suçların önleyici sistemin kurularak yasalaştırılmasıyla önlenebileceğini kaydetti.

Denizli de yürüdü

Denizli’de, çeşitli sivil toplum kuruluşları üyesi anneler, son günlerde artan çocuklara yönelik cinsel istismar ve cinayetleri protesto etmek için eylem yaptı. Avukat Jülide Keleş Yarışan, “Görevimiz, tüm çocukların yaşama, gelişim, eğitim, güvenlik ve sağlık haklarına ulaşması için var gücümüzle birbirimizden kuvvet alarak çalışmak” dedi.