Tekirdağ Tekirdağ'da Çed Toplantısına Tepki

Tekirdağ'da Çed Toplantısına Tepki

26.09.2017 - 17:16 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağda Çed Toplantısına Tepki

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu'da, ormanlık alana yapılması planlanan kum ocağı ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısında vatandaşlar tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Seymen Mahallesi'ndeki bir kahvehanede, ormanlık alana yapılması planlanan kum ocağı ile ilgili Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, ÇED toplantısı yapmak istedi.

Bu sırada, Çorlu, Marmaraereğlisi ve Ergene ilçelerinin çevre gönülleri dernekleri toplantının yapılmak istendiği kahvehane önüne gelerek eylem yaptı.

Slogan atarak bölgedeki tarım alanlarına kum ocağının yapılmasını istemediklerini belirten dernek üyeleri, ellerindeki pankartlarla da görevlilere amaçlarını beyan etmeye çalıştı.

Çok verimli tarım alanlarına kum ocağı ve benzeri işletmelerin açılmasına tepkili olduklarını ifade eden Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç, bölgede bu tür işletmelere geçit vermeyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

"Seymen bölgesindeki ormanlık tarım alanına bir kum ocağı kurulmak isteniyor." diyen Olgaç, şunları kaydetti:

"Buradan çıkartılacak kumun cam fabrikalarında kullanılacağını biliyoruz, biz buna karşıyız. Tabiat kanunları gereği, buradan çıkan kum tozlarını rüzgarlar Marmaraereğlisi'ne ve bütün ilçelere götürecek. Bu tozlar, bizim tarım arazilerini de perişan edecek. Buradaki yetkililer, çıkaracakları kumun etki alanının 10 kilometre olduğunu söylüyor. Bu, 10 kilometreyle kalmaz. Bugün görüyoruz ki bazen Libya'dan çöl tozları geliyor."

Seymen Mahallesi Muhtarı Aydın Dinler ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerinin toplantıya katılımın olmadığı yönünde bir tutanak yaptıklarını kaydetti.

Dinler, mahallelerinde kum ocağı istemediklerini ifade ederek, "Bu kum ocağı ile ilgili bunun gibi bir toplantıda 2,5 yıl önce olmuştu ve biz bu toplantıya da katılmayıp itiraz etmiştik. Şimdi yeniden karşımıza geldiler. Biz de kum ocağını istemediğimizi yeniden kendilerine belirttik. Ormanlık ve tarım alanlarımızda, kum ve taş ocağı istemiyoruz.'' dedi.