Gündem Demokrasi nöbeti sürüyor

Demokrasi nöbeti sürüyor

25.07.2016 - 20:51 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Demokrasi nöbeti sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından binlerce vatandaş Türkiye'nin 81 ilinde meydanlardaki demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla meydanlara akın eden vatandaşlar darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bu yana, meydanlardaki bekleyişini sürdürüyor.

İstanbul

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" İstanbul'un değişik noktalarında binlerce vatandaşın katılımıyla sürüyor.

Demokrasi nöbeti sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" için Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. Mehter Takımı'nın konser verdiği etkinlikte, İSPARK çalışanları "Sen merak etme Reis, nöbetteyiz" yazılı bir pankart açtı.

Haberin Devamı

İstanbul'da vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı, Taksim Meydanı, Beşiktaş'taki Ihlamur Parkı, Esenler, Kasımpaşa, Eyüp başta olmak üzere kentin değişik noktalarında "demokrasi nöbeti" için meydanları doldurdu.

Ankara

Başkent’te demokrasi nöbeti 9. gününe girerken, onbinlerce Başkentli fire vermeden, Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbetine devam ediyor.

Demokrasi nöbeti sürüyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan platformda, milletvekilleri, siyasiler, sanatçılar, ilçe belediye başkanları,sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katılarak, vatandaşlara destek verdi. 15 Temmuz’dan itibaren hemen her gece Başkentlilerle beraber olan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu kez TGRT’de canlı yayınlanan ve Batuhan Yaşar ile Nuri Elibol tarafından hazırlanıp sunulan "Neler Oluyorö programından Kızılay Meydanı’na bağlanarak, Başkentlilere hitap etti. Programda, 15 Temmuz FETÖ’cü askerler tarafından yapılan başarısız darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatan Başkan Gökçek, Kızılay Meydanı’ndaki kalabalığa şöyle hitap etti:

"Oyunları bozmak için buradayız. Dün akşam sizden rica ettim, siz tekrar ettiniz. Dış güçler bize güçleri yetmediği için şimdi Türkiye’de Alevi-Sünni çatışmasını çıkarmak istiyor ve her yerde tahrik ediyorlar. Biz bu oyuna gelmeyeceğimizi ispat etmek için şimdi Kızılay’da arka arkaya aynı sloganı tekrar edelim, Alevi- Sünni kardeştir." Onbinlerce Başkentli’nin sloganı tekrar etmesinin ardından, Başkan Gökçek, "Türk-Kürt kardeştirö diyerek sloganın tekrarlanmasını istedi. Meydandaki onbinlerce Başkentli, bu sloganı da defalarca tekrar etti.

Haberin Devamı

Başkan Gökçek, "Özellikle şerefli Türk ordusunun mensuplarını rencide etmek istiyorlar. Biz, ordu millet el eleyiz. Bu asker bizim asker. Bu ordu, bizim ordu. Hep beraber bu asker bizim asker, bu ordu bizim orduö diyerek, sloganın tekrarını istedi. Meydandan "Bu asker bizim asker, bu ordu bizim orduö sesleri yükseldi. Son olarak kalabalığa, " Türkiye’yi bu hale getiren, darbe teşebbüsünde ve kalkışmada bulunan FETÖ’cular idam edilsin mi?" diye soran Gökçek’e, meydandan "evetö sesleri yükseldi. Bunun üzerine Başkan Gökçek, "İşte Türkiye.Yaşasın demokrasi taraftarı. Kızılay’daki gerçek demokrasi nöbetçileri, hepinize selam olsun" dedi.

Haberin Devamı

Kızılay Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinde yine Kur’an Tilaveti okundu ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da konser verdi. Nöbete destek vermek için gelen milletvekilleri, darbeyi lanetleyen ve milli iradeyi savunan konuşmalar yaptılar. Çeşitli VTR’lerle 15 Temmuz gecesi yapılan başarısız darbe girişiminde, özellikle Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamyonun tanka çarparak engellemeye çalışmasına yönelik mücadelesi gösterildi. Gecede, Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kuruluşlar tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.

İzmir

İzmir’de, demokrasi nöbetinin 11’inci gününde meydanlardaki bekleyişini coşkuyla sürdüren vatandaşlara Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve EBSO yönetim Kurulu Üyeleri de destek verdi.

İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunmasının ardından Konak Meydanı’nda toplanan darbe karşıtı vatandaşların demokrasi nöbeti 11’inci gününe girdi. Bugün Konak Meydanı’ndaki bekleyişini sürdüren coşkulu kalabalığa, alana gelen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve EBSO yönetim Kurulu Üyeleri de destek verdi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar yaptığı konuşmada "Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet etmiş olduğu Cumhuriyet’i yıkmak isteyenler karşısında demokrasi mitingimize hoş geldiniz. Bu meydan öyle şeylere şahit oldu ki, bu meydan ilk defa düşmana kurşun sıkan Gazeteci Hasan Tahsin’in meydanı. Bu meydan, bu akşam Cumhuriyet’i koruyan kollayan bizlere emanet edilen en güzel eser. Bu meydan bizden sonraki gelecek nesillere bırakacağımız bu güzel eseri korumak için toplandığımız önemli bir meydan. Ben öncelikle tüm ulusumuza ve böyle bir kötü olayda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Hakkari

Hakkari'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 10 gündür, kenetlenmiş bir şekilde "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Valilik önünde 10 gündür demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, darbe girişimine karşı hayatını kaybeden şehitler için dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bitti" demeden buradan ayrılmayacaklarını söyleyen, Mesude Aksaç, "Biz reisimizin arkasındayız. 10 gündür gece geç saatlerine kadar buradayız. Bu zulme Hakkarililer olarak biz de 'dur' demek istiyoruz. Reisimiz bitti demeden asla burayı terk etmeyeceğiz. Sonuna kadar reisimizin arkasındayız. Buradan da demokrasi nöbeti tutan Türkiye'deki bütün kardeşlerimize Hakkari'den kucak dolusu selam ve saygılar sunuyorum."

15 Temmuz akşamı Türkiye'nin ikinci bir kurtuluş savaşı yaşadığını belirten Hamit Öztürk, "15 Temmuz akşamı hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti ikinci bir kurtuluş savaşı yaşamıştır. Hepimizi yoktan var eden Rabbime de sonsuz şükürler olsun bu kurtuluş savaşı çok kısa sürdü. Tüm Türk halkı birlik oldu ve sabah karşı ezan ile beraber ikinci bir Çanakkale Zaferine adını altın harflerle yazdı" diye konuştu.

Elazığ

Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlara Fırat Üniversitesinde (FÜ) eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler de destek verdi.

15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişiminin ardından vatandaşların her gece bir araya geldikleri İzzetpaşa Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" sürüyor. Yediden yetmişe binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla doldurdukları meydanda darbecileri protesto ediyor.

Malatya

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde toplanan vatandaşlar, ailece demokrasi nöbeti tutuyor.

Valilik önünde kurulan sahnede vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hoparlörden verilen konuşmalarını dinliyor.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mahir Ünal, AK Parti Malatya İl Başkanlığı ziyaretinin ardından alana gelerek vatandaşlar hitap etti.

Ünal, darbe girişimine karşı vatandaşların meydanlarda tek yürek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bütün dünya bir milletin kendi özgürlüğüne, kararına, iradesine sahip çıkmasının nasıl olduğunu gördü. Dünya, bu al bayrağın renginin neden kırmızı olduğunu gördü.15 Temmuz gecesi Allah bu millete tuzak kurmak isteyenlerin tuzağını başlarına geçirdi. Gönlünüzü rahat tutun, Türkiye'nin önü açıktır. Türkiye kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Bu milletin evlatları dimdik ayakta ve nöbette. Milletimiz milli iradesine sahip çıkmak için meydanlarda nöbet tutuyor."

Diyarbakır

Diyarbakır'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk, Filistin ve Tevhit bayrağı açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği alanda, olayların hafızalarda canlanması için darbe girişimi gecesinde yaşananlar sinevizyondan vatandaşlara izletildi.

Engelli, yaşlı ve çocukların da bulunduğu alanda, bazı vatandaşlar taşıdığı Türkçe ve İngilizce yazılı dövizlerle FETÖ'ye tepkilerini dile getirdi.

Sakarya

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlarda bir araya gelen vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi, birlik ve beraberlik mesajında bulundu.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi, Türk bayrakları taşıdı, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganları attı.

Düzenlenen mitingde bir konuşma yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, birlik ve beraberlik içinde demokrasiye sahip çıkmak için toplandıklarını söyledi.

Bursa

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor. Gecenin konuğu olarak sahne alan sanatçı Uğur Işılak, binlerce kişiyi coşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak AK Parti İl Başkanlığının da bulunduğu Fomara Meydanı'na akın eden binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atıp, tepkilerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar da Türkçe ve yabancı dillerde dövizler taşıyarak darbe girişimini protesto etti.

Eskişehir

Eskişehir'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla demokrasi nöbetine devam ediyor.

Vilayet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaşa Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşlar tarafından yiyecek ve içecek ikram ediliyor.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, olaylarda hayatını kaybedenler için okunan Kuran-ı Kerim'i dinleyip, dua ediyor.

Engelli kızıyla demokrasi nöbeti tutuyor

Vilayet Meydanı'na zihinsel ve bedensel engelli kızı Serap Batu ile gelen Sevgi Batu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin geleceği için meydanlarda bulunduklarını söyledi.

Evde yatan felçli annesini bırakıp demokrasi nöbetine katıldığını dile getiren Batu, "Vatanımız için buradayız. Engelli kızım Serap'ı da buraya getirdim. Ortalık düzelinceye kadar buradayım. Ortalık düzelinceye kadar nöbet tutmaya devam. Her şey vatan için." dedi.

Yalova

Yalova’da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar, "demokrasi nöbeti" tutmak için akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'na toplanmaya başladı.

Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz’dan bu yana meydanı boş bırakmayan vatandaşlar darbe girişimine tepki gösterdi.

Balıkesir

Balıkesir'de vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar, "demokrasi nöbeti" tutmak için akşam saatlerinden itibaren Milli İrade Meydanı'na toplanmaya başladı. Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz’dan bu yana meydanı boş bırakmayan vatandaşlar darbe girişimine tepki gösterdi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde sloganlar attı.

Çanakkale

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanan halk, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini kınayıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehinde slogan attı.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından Çanakkale Mehter Takımı gösteri sundu.

Bilecik

Bilecik'te,Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler sürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Ardından Tevfikbey Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Bartın

Bartın'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı protestolarını sürdürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hainlerin darbeye giriştiği ilk geceden itibaren Bartın halkının tüm Türkiye'de olduğu gibi 'demokrasi nöbeti' tutmaya devam ettiğini söyledi.

Kırşehir

Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Kırıkkale

Kırıkkale'de binlerce vatandaş, Cumhuriyet Meydanı'nı doldurarak ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Dik dur eğilme, Kırıkkale seninle", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı, FETÖ elebaşının idamını istedi.

İl Müftülüğünce görevlendirilen din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dualar etti.

Kırklareli

Kırklareli'nde, vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vilayet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' şeklinde sloganlar attı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz meydana geldi.

Demokrasi nöbetine Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı rehabilitasyon merkezinde kalan engelli öğrenciler de katıldı.

Niğde

FETÖ'nün darbe girişimi, Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar tarafından da protesto edildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana gelen binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attı.

Vatandaşlar, çalınan marşlara da eşlik etti.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Milli Mücadelenin timsali olan Sütçü İmam'ın hayattaki en yaşlı torunu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti"ni, ayağındaki engeline rağmen her gün alana gelerek sürdürüyor.

Kentin düşman işgalinde ilk kurşunu sıkarak mücadelenin seyrini değiştiren Sütçü İmam'ın torunu 73 yaşındaki Fatma ve 67 yaşındaki eşi Mehmet Dilbirliği, 11 gündür ellerindeki Türk bayrakları, çocuk ve torunlarıyla "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Zonguldak

Zonguldak'ta, "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" sürüyor.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, anıt önünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir badire ve felaket atlattığını belirterek "Ben yaklaşık 55 yılımı darbelerle mücadele ederek geçirdim. Ben bazen alay edercesine 'Darbelerin çocuğuyum' derim. Bu millet darbelerin çocuğu oldu. Bunlar darbe yapmaya çalışırken önümüzdeki günlerde biz üçüncü köprüyü açacağız ve tüp geçitleri yapacağız. Dünyanın en büyük havaalanı geliyor. Biz bunla iftihar ediyoruz. Bunları katiyen kestirmeyiz." diye konuştu.

Tekirdağ

Tekirdağ'da vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Valilik binası önünde toplanan ve "demokrasi nöbeti"ne devam eden vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Türkiye'nin diğer kentlerinde de vatandaşlar meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürmeye devam ediyor.