Tekirdağ Tekirdağ'da Deprem Tatbikatı

Tekirdağ'da Deprem Tatbikatı

03.03.2018 - 13:08 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağda Deprem Tatbikatı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bahçesinde MAG AME gönüllüleri tarafından deprem sonrası arama kurtarma tatbikatı düzenlendi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İl AFAD Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla düzenlenen tatbikatta, gönüllüler senaryo gereği önce enkaz dışında yaralanmış kişilere ilk müdahale yapıldı. Daha sonra ise enkaz altındaki kişilere nasıl ulaşılacağı canlandırıldı. Gerçeği aratmayan görüntülere sahne olan tatbikatta beton bloklar iş makineleri tarafından parçalandı ardından beton blokları sabitleyecek düzenekler enkaz bölgesine yerleştirildi.
Enkaz altında mahsur kalan kişiye ulaşılmasının ardından, son olarak deprem bölgesinde eğitimli köpekler tarafından başka insan olup olmadığı kontrol edildi.
Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadayı tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün burada Tekirdağ AFAD ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ortak düzenlediği bir afet tatbikatı için buluştuk. Biliyorsunuz bu hafta Deprem Haftası. Biz STK olarak, gönüllü ekipler olarak buradayız. Tekirdağ’da afetler öncesi risklerin azaltılmasına yönelik STK olgusunun, gönüllülük olgusunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışıyoruz. Burada bulunan arkadaşlar zaten Tekirdağ’da, merkez ve diğer ilçelerde afet olduğunda ilk müdahale kapasitesini oluşturacaklar ve profesyonel ekipler gelene kadar da ilk müdahaleleri gerçekleştirecekler" dedi.