Tekirdağ Tekirdağ'da "Holstein İnek" Güzellik Yarışması

Tekirdağ'da "Holstein İnek" Güzellik Yarışması

06.09.2018 - 15:42 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağda Holstein İnek Güzellik Yarışması

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, DLG Fuarcılık ve Önder Çiftçi Birliği tarafından düzenlenen Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı etkinlikleri kapsamında "Holstein İnek" güzellik yarışması yapıldı.

Haberin Devamı

Karaevli Mahallesi'ndeki fuar alanında düzenlenen ve 10 yetiştiricinin katıldığı yarışmada jüri, inekleri damızlık özellikleri, meme, beden, ayak yapısı ve sütçülük özelliklerine göre değerlendirdi.

Üreticiler de yetiştirdikleri en güzel hayvanın jüri tarafından değerlendirmesini heyecanla izledi.

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaevli Mahallesi'ndeki fuar alanında düzenlenen inek güzellik yarışmasının yapılmasındaki amacın çiftçileri hayvan bakımı konusunda bilgilendirmek ve damızlık hayvan yetiştirme konusunda teşvik etmek olduğunu söyledi.

Durgun, yarışmada birinci olan ineğin Almanya'da düzenlenecek olan bir tarım fuarına götürüleceğini belirterek, "Geçen yıl düzenlemeye başladığımız yarışmanın bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bu inekler seçilerek bu yarışmaya geldi. İnekler 4 jüri tarafından değerlendirilecek. İneklerin burada damızlık özellikleri değerlendirilecek. Hayvanın meme, beden, ayak yapısı ve sütçülük özelliklerine bakılarak teknik bir değerlendirme yapılacak." diye konuştu.

Haberin Devamı

Yarışmada, Süleymanpaşa ilçesinden Ahmet Ere'in ineği birinci olurken, Malkara ilçesinden Metin Erdoğan'ın ineği ikinci, Süleymanpaşa ilçesinden Yaşar İbiş'in yetiştirdiği inek de üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren yetiştiricilere çeşitli hediyeler verildi.