Tekirdağ Tekirdağ'da "Kadın Çiftçiler Günü" Etkinliği

Tekirdağ'da "Kadın Çiftçiler Günü" Etkinliği

14.10.2018 - 17:04 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağda Kadın Çiftçiler Günü Etkinliği

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği işbirliği ile tarım ve hayvancılıkta kadın çiftçileri desteklemek için Süleymanpaşa ilçesinde "Kadın Çiftçiler Günü" etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Sahil dolgu alanda düzenlenen etkinlikte Tekirdağ ve ilçelerinden gelen kadın çiftçiler kurdukları stantlarda ürünlerini tanıtarak satış yaptı.

Etkinlikte konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın tarım ve hayvancılığın merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana çiftçiye destek olmaya çalıştıklarını aktaran Albayrak, "Stantları gezerken 4 senedir Tekirdağ tarımına birlikte hizmet vermeye çalıştığımız değerli paydaşlarımı gördüm. Hepsinin heyecan içerisinde olduğunu gördüğümde bir kez daha mutlu oldum. Bu etkinliği birlikte organize ettiğimiz Önder Çiftçi Kadın Kollarını da canı gönülden tebrik ediyorum. Halktan aldığımız yetkinin dolmasına 168 gün kaldı. Bu 168 günde de şimdiye kadar olduğu gibi canla, başla çalışmaya devam edeceğiz. Derdim, bir daha seçilir miyim, aday gösterilir miyim değil. Derdim, görev süremi dolu dolu ve verimli bir şekilde geçirmektir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Göreve geldiklerinden bu yana her alanda ciddi hizmetleri hayata geçirdiklerini anlatan Albayrak, tarımın Trakya bölgesi için önemini anlattı.

Önemli besin kaynaklarının büyük kısmının kentte yetiştiğini vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Bu potansiyeli daha da yukarı çekmek, kırsal bölgelerimizin kalkınması için önemli hizmetleri hayata geçirdik. İl genelinde 150 bin dönüm merayı ıslah ederek hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın kaba yem ihtiyacına katkı sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. Göreceksiniz ki büyükşehrin ikinci ve üçüncü dönemlerinde Tekirdağ Türkiye'nin en önemli büyükşehirleri arasına girecektir. Hedefimiz, Tekirdağ'ı dünya şehirleriyle yarışır hale getirmek."

Etkinliğe, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Köy Kooperatifi Genel Başkanı Neptün Soyer ve televizyon programcısı Derya Baykal katıldı.