Tekirdağ Tekirdağ'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Tekirdağ'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

25.05.2018 - 14:19 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağda Kısa Dönem Erler Yemin Etti

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da 371'inci kısa dönem erler düzenlenen törenle yemin etti.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 8. Mekanize Tugay Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 371'inci kısa dönem askerlik yapan erler için yemin töreni düzenlendi.

Vali Mehmet Ceylan, Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve il protokolü ile asker ailelerinin izlediği törende eğitimlerini tamamlayan 128 Mehmetçik yemin etti.

Birliğe ilk katılan er ve eğitim, spor ve disiplin konularında başarılı olan askerlere takdir ve hediyeleri Vali Ceylan tarafından verildi.

Törende konuşan Karslı, askerliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bugün özgürlüğümüzün simgesi bayrağımız ve sancağımızın gölgesinde şevk ve heyecan içerisinde inanç ve gururla askerlik andını içen 128 vatan evladı şanlı Türk ordusunun saflarına katılmaktadır. Bu katılımın kahraman silahlı kuvvetlerimize ve yüce milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün hayatınızdaki en önemli günlerinizden birini yaşıyorsunuz.

Haberin Devamı

Bugünden başlayarak Türk askeri olmanın onurunu, gururunu ve sorumluluğunu taşıyacaksınız. Bu yüksek değerleri sadece askerlik hayatınız boyunca değil bütün yaşamınız süresince çevreniz, aileniz ve yakınlarınızla paylaşacak nesilden nesile intikal ettireceksiniz. Ettiğiniz yeminin teminatı şeref, bedeli gerektiğinde vatan uğruna şehit olmaktır."

Konuşmaların ardından proğram geçiş töreni ile son buldu.