Tekirdağ Tekirdağ'da üzüm hasadı başladı-Tekirdağ Haberleri

Tekirdağ'da üzüm hasadı başladı-Tekirdağ Haberleri

11.08.2016 - 09:48 | Son Güncellenme:

Tekirdağ’ın Şarköy ve Süleymanpaşa ilçelerinde yoğun olarak yetiştirilen sofralık erkenci bir üzüm çeşidi olan Kardinal üzümünün hasadına başlandı.

Tekirdağda üzüm hasadı başladı-Tekirdağ Haberleri

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Dr. Cengiz Özer, Kardinal’in Tekirdağ için çok önemli bir çeşit olduğunu ve bu yöreye Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından getirildiğini, bölgede üretici ve tüketici tarafından çok beğeni kazanan bir çeşit olarak ön plana çıktığını belirtti.
Dr. Cengiz Özer, “Kardinal, özellikle Şarköy ilçesinde Alfons üzümü ile birlikte en çok yetiştirilen bir çeşit. Erkenci özelliği ile öne çıkıyor. Çok verimli, iri salkım ve iri tane yapısına sahiptir. Tam olarak renklenmeyen üzümleri bile düşük şeker seviyelerinde düşük asit içeriğinden dolayı pazarlanabilen bir üzüm çeşidi. Özellikle Şarköy’de yetiştirilen Kardinal üzümleri diğer yörelerden farklı olarak çok güzel renklenmektedir” ifadelerini kullandı.
“Bu yıl üzümde verim yüksek”
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Dr. Cengiz Özer, bu yıl üzüm veriminin iyi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Tekirdağ’ın toplam bağ alanı yaklaşık 38 bin dekar olup, bunun üçte birlik kısmı Kardinal ve Alfons ağırlıklı sofralık üzüm yetiştiriciliğine ayrılmış alanlardır. Bu yıl hem Kardinal çeşidinde hem de diğer sofralık ve şaraplık çeşitlerde verimlilik oldukça yüksektir. Yani asma başına ve sürgün başına düşen salkım sayıları oldukça yüksek olmuştur. Yetişme mevsimi içerisinde, iklim şartları bağlara ve üzüme zarar vermeyecek şekilde gelişti. Dolayısıyla hem asmalarımız hem de üzümlerimiz sağlıklı.”
Dr. Özer ayrıca, yüksek ortalama sıcaklıklardan dolayı geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha erken hasat yapıldığını da sözlerine ekledi.