Tekirdağ Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

21.06.2017 - 14:20 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağdan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ (AA) -Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın önerisiyle 11 ilçe de 11 hatim okundu.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, sevgi, hoşgörü, kardeşlik, yardımlaşma ve vefa duygularının en yoğun şekilde yaşandığı ramazan ayında, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın önerisiyle şehitler ve vatandaşların vefat eden yakınları için 11 hatim okunduğu belirtildi.

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ramazan ayının maneviyatının hat safhada hissedildiği bir ay olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"11 ayın sultanı ramazan ayı, ailelerimizle ve yakınlarımızla iftar sofralarında bir araya geldiğimiz, sevgi ve kardeşlik içerisinde, birlik ve beraberliği en iyi şekilde kurduğumuz bir aydır. Barış ve huzura hiç olmadığı kadar ihtiyacımız olduğu bir dönemde 11 ilçemizde 11 farklı camimizde kadrolu imamlarımız tarafından, başta Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve vatandaşlarımız vefat etmiş yakınları için hatim indirilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle edilen duaların ve tutulan oruçların kabul olmasını diliyorum."

Haberin Devamı

-14. Geleneksel Yayla Şenlikleri hazırlıkları

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde bu yıl 14. düzenlenen geleneksel yayla şenliklerinin hazırlıkları başladı.

Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 30 Haziran ve 2 Temmuz tarihlerinde Karadeniz Mahallesi şenlik alanında düzenlenecek etkinliğin sanatçı kadrosu da açıklandı.

3 gün sürecek şenliklerde Belkıs Akkale ve Apolas Lermi gibi ünlü isimlerin de yer aldığı 11 ulusal sesin yanı sıra yöresel sanatçılar da sahne alacak.

30 Haziran Cuma günü saat 15.00’te yapılacak açılış ile başlayacak şenlik öncesi Süleymanpaşa Belediyesi tarafından şenlik alanı hazırlık çalışmaları devam ediyor.

-Tekirdağ'da trafik kazalarının bilançosu

Tekirdağ'da 2016 yılında meydana gelen trafik kazalarında 119 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 713 kişi yaralandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2016 yılında Tekirdağ'da meydana gelen 2 bin 202 trafik kazasında 119 kişinin hayatını kaybettiği, 3 bin 713 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Tekirdağ'da meydana gelen 2 bin 202 ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında 66 kişi kaza yerinde, 53 kişi sevk edildikleri hastanelerde olmak üzere 119 kişi hayatını kaybetti.