Tekirdağ Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

24.07.2017 - 11:56 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağdan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personeline "Acil Durum Yönetimi Eğitimi" verildi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, iş ve işçi güvenliğine büyük önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince Acil Durum Yönetimi Eğitimi düzenlendi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Birimlerinin tamamında acil durum ekipleri oluşturuldu.

Bu ekiplere ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin diğer tüm personeline, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğünce belli aralıklarla Acil Durum Yönetimi Eğitimi verildi.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları Hatice Erbil, Nihan Babacan ve İclal Çeneli tarafından verilen eğitimlere, toplamda bin 40 belediye personeli katıldı.

Acil Durum Yönetimi Eğitimlerine periyodik aralıklarla düzenlenecek tatbikatlarla devam edilecek.

Haberin Devamı

- Albayrak'tan sebze haline ziyaret

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu ilçesindeki Toptancı Sebze ve Meyve Hali'ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Albayrak, çalışma ve incelemelere Çorlu ilçesinde devam ediyor.

Toptancı Sebze ve Meyve Hali'ni ziyaret eden Albayrak, esnafla sohbet ederek Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ve gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verdi.

Hal esnafı da Albayrak'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

- Lüleburgaz Belediyesine TRAKYAKA'dan eğitim desteği

Lüleburgaz Belediyesi tarafından hazırlanan "Yenilikçi Girişimcilik Alanında Belediyecilik Hizmetlerinde Kurumsal Kapasitenin Artırılması ve Eğiticinin Eğitimi" isimli proje Trakya Kalkınma Ajansından (TRAKYAKA) destek almaya hak kazandı.

TRAKYAKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TRAKYAKA merkez binasında düzenlenen imza töreni öncesi proje hakkında bilgi alan Ajansın Genel Sekreteri Mahmut Şahin, projenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Şahin, girişimcilik kapasitesini artırmaya yönelik projelere her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da TRAKYAKA'nın desteğiyle çok güzel bir projeye imza attıklarını belirterek, proje sayesinde girişimcilikle ilgili ilçede ve kurumda oluşturdukları farkındalığın daha da artacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Hayata geçirilecek projeyle "Ön Kuluçka Merkezi"nde yenilikçi girişimcilik konusunda belediyenin farklı birimlerinde görev yapan ve farklı disiplinlerden yetişmiş 12 kişilik bir ekibe eğitim verilmesi hedefleniyor.