Tekirdağ Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

17.08.2017 - 13:27 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağdan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hac görevlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecekleri uğurladı.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekirdağ'dan hacca gidecek olanlar Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanında düzenlene uğurlama töreniyle yolcu edildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende yaptığı konuşmada, hacı adaylarının çok güzel bir yolculuğa çıktıklarını belirterek, "Allah bu görevi herkese nasip etsin, çok güzel bir duygu. Hayırlısıyla gidip gelmeniz temennisiyle tüm hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum." dedi.

Uğurlamada Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek tarafından dua edildi.

- Resim bölümü özel yetenek sınavı yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümünde özel yetenek sınavı yapıldı.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 25 kişilik kontenjan için 254 adayın başvuru yaptığı resim bölümünün özel yetenek sınavı, canlı modelden desen çizimi ve serbest çalışma şeklinde iki aşamalı olarak yapıldı.

Jüri değerlendirmesinden sonra yerleştirme sonuçlarının ilk 25 kişilik asil liste ve 50 puan üzerindekilerin yer alacağı yedek liste şeklinde Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Resim Bölümü ana sayfasında ilan edileceği bildirildi.

- Sinekle mücadele

Süleymanpaşa Belediyesi, yaz döneminde larva ve uçkun ile mücadeleye dört ekiple aralıksız devam edildiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sivrisinekle mücadele çalışmaları dört ekip halinde hem merkez hem de kırsal mahallelerde her gün düzenli olarak yapılıyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri, durgun su ve dereler, sazlık alanlar, havuzlar, inşaat altlarında biriken sular, kanallar ve larva üremesi muhtemel alanlarda ilaçlama gerçekleştirildi.

Larvaya yönelik ilaçlama çalışmalarının yanı sıra mahalle içlerinde de çöp konteynerlerinde üremesi muhtemelen karasineklere karşı ilaçlama çalışması yapıldı.