Tekirdağ Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

26.01.2018 - 11:10 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağdan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa’ya bağlı merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eşkinat, 2018 yılı faaliyetleri ile ilgili muhtarlara bilgilendirmede bulunarak, muhtarların taleplerini dinledi.

Süleymanpaşa Belediyesi 100. Yıl Gençlik Merkezi Nikah Salonu'nda düzenlenen muhtarlar toplantısına, Süleymanpaşa Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Hilmi İşsever ve Hulusi Özocak ve ilgili birim müdürleri de katıldı.

-NKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin başarısı

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 2017-2018 yıllarını kapsayan Sağlık Bakanlığı Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından "Hastane Kalite Standartları" kapsamında yapılan denetim ve değerlendirmeler sonucun puanını geçen yıla göre artırdı.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan açıklamada, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin, kalite puanını bir önceki yıla göre 9 puan artırarak, 100 tam puan üzerinden 89 puan aldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığı kalite akreditasyon daire başkanlığı değerlendirmeleri sonucunda başarı puanlarının ortalaması incelendiğinde, 2017 yılı sektörlere göre puanlar arasında özel hastaneler yüzde 83,84, Sağlık Bakanlığı hastaneleri yüzde 85,61, üniversite hastaneleri yüzde 84,83'tür. Hastanemiz Türkiye kurumlar ortalamasının üzerinde bir puan almıştır."

-Marmaraereğlisi'nde fidan dikimi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), çevre yatırımları kapsamında Marmaraereğlisi ilçesi Türkmenli Göleti Havzası'nda 3 bin 700 fidan dikimi yapıldı.

TESKİ'den yapılan açıklamaya göre, fidan dikim etkinliğine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Orman İşletme İl Müdürü Ali Şen, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

TESKİ Genel Müdürü Başa, burada yaptığı konuşmada, çevreye ve doğaya önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle su kaynaklarımızın korunması TESKİ’nin en önemli görevlerinden biridir. Bunun için havza koruma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda havza ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Yakın bir süre önce Süleymanpaşa Yazır Göleti Havzasında da Orman İşletme Müdürlüğümüz ile ortaklaşa ağaçlandırma çalışması yaptık."

Haberin Devamı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetten hizmete koştuklarını vurgulayarak, temiz bir çevrede buluşmak üzere ağaç dikim hizmetinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından içme suyu havzasında fidan dikimi gerçekleşti.