Tekirdağ TEKİRDAĞ SAHİL PROJESİNDE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLE DEV İŞBİRLİĞİ

TEKİRDAĞ SAHİL PROJESİNDE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLE DEV İŞBİRLİĞİ

16.09.2014 - 17:46 | Son Güncellenme:

.

TEKİRDAĞ SAHİL PROJESİNDE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLE DEV İŞBİRLİĞİ

Tekirdağ’ın sahilini yeniden inşa edip canlandırmak ve modern bir hale getirmek isteyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ni ziyaret ederek konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut ile biraraya gelen Başkan Eşkinat şuana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgileri Dekan Korkut ve üniversite temsilcileri ile paylaşırken Süleymanpaşa için yapılacak projelerde Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği içinde olmak istediklerini dile getirdi.
Başkan Eşkinat’ın düşüncelerinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Dekan Korkut ise, “Süleymanpaşa’da özellikle sanat ve kültür alanında şuana kadar hiç kimsenin yapamadıklarını yapıyorsunuz. Bu şehrin üniversitesi olarak sizleri izliyor ve takdir ediyoruz. Bizlerle çalışma istediğiniz mutlu edici. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olarak Süleymanpaşa Belediyesi ile işbirliği içinde olmak öğrencilerimizin motivasyonu ve başarısı içinde büyük bir fırsat.” dedi.
Süleymanpaşa sahilinde yapılması planlanan dönüşüm ile ilgili görüşmelere devam edilirken Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin geçtiğimiz yıl sahil üzerine çizdikleri çeşitli projeler incelenip tartışıldı.
Görüşmeler sonrasında iki kurumun birlikte birçok projeye imza atabileceği fikri ortaya çıkarken Ekim ayının başında detaylı bir toplantı ile somut adımlar atılması kararı alındı. Başkan Eşkinat ve Dekan Korkut’un yanı sıra görüşmeye Süleymanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Umut Talayman ile ekibi ve Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.