Samsun Tekkeköy Belediyesi Çalışanlarında Kadro Heyecanı

Tekkeköy Belediyesi Çalışanlarında Kadro Heyecanı

14.01.2018 - 14:01 | Son Güncellenme:

.

Tekkeköy Belediyesi Çalışanlarında Kadro Heyecanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taşerona işçilere kadro müjdesinin ardından çalışanların kadro başvurularının sona ermesiyle birlikte Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, daimi işçi kadrosuna geçecek personel ile bir araya gelerek yaşanan heyecan ve sevinci paylaştı.
Personelin yoğun ilgisiyle karşılanan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlçemizi herkesin arzuladığı tercih edilen bir yerleşim merkezi haline getirmek için gece gündüz dur durak bilmeden çalıştığımız mesai arkadaşlarımızla günün çoğunu birlikte geçiriyoruz. Kadro heyecanı onlar kadar bizleri de mutlu etti. 2 Nisan 2018 tarihi itibarı ile taşeron işçi konusu sona erecek. Dolayısıyla artık personel hizmeti ihalesi yapılmayacak. Yıllardır çalışanların özlük hakları firma aracılığıyla ödeniyordu. Bundan sonra personelimizin tüm özlük haklarını Belediyemiz ödeyecek ve arada firma olmaksızın doğrudan kendi personelimiz ile çalışacağız” dedi.
Tekkeköy Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda kadroya geçiş süreci hakkında açıklamalarda bulunan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Çalışanlarımızın kadroya geçiş başvurularının tamamlanmasının ardından Belediyemiz Konferans Salonunda kadro sevincini Tekkeköy Belediyesi ailesinin fertleri olan çalışma arkadaşlarımızla paylaştık. İlçemiz tarihinin en büyük ve en köklü hizmet atağının yaşamasında hiç şüphesiz mesai arkadaşımız olan çalışanlarımızın büyük katkısı ve payı var. Başarı ekip işidir. Bizler en alt kademeden en üst kademeye kadar tüm çalışanlarımızın emeğini görüyoruz ve biliyoruz. Herkes ilçemize hizmet etmek için çabalıyor ve ter döküyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan taşeron çalışanlarımızın yıllardır hayal ettiği en büyük özlemlerini dindiriyor. Başvuru işlemleri tamamlanan çalışanlar üç ay içerisinde kadroya geçecek ve böylelikle kamuda taşeron defteri kapanacak. Çalışanlarımızın yıllardır hayal ettiği kadroyla buluşmasına vesile olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarieroglu’na, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a, hükümetimize, Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve ümmetin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım, tüm işçi kardeşlerim ve aileleri adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Tekkeköy Belediyesi ile Hak-İş Sendikası arasında yeni kadro alacak çalışanlar için yapılacak sözleşmeye sıcak baktığını belirten Başkan Togar, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın taşerona kadro müjdesinin ardından yaşanan heyecan ve sevinç devam ederken işçilerimizin haklarının korunması noktasında üzerimize düşenleri yapmaya hazırız. Biz kocama bir aileyiz. Ailemiz fertlerinin yararına olan her türlü çalışmada yanlarında olarak destek olacağız. İlçemizi daha üst seviyelere taşımak için tüm personelimiz ile aidiyet felsefesi çerçevesinde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Hak-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun “Başkanımız yeni kadroya giren çalışanlar ile yapacağımız sözleşmeye olumlu bakıyor. Daha önceki görüşmemizde ve buradaki görüşmemizde çalışanların sosyal, ekonomik tüm haklarının korunması için gerekli desteği vereceğini ifade etti” açıklamasında bulundu.